De belangrijkste SEO tips voor de startende ondernemer

SEO is belangrijker dan ooit tevoren!

Tegenwoordig is het belangrijk om een goede website te hebben. Een goede wordpress website is één, de vindbaarheid is een tweede. Goed gevonden worden in Google is cruciaal om bezoekers op je site te krijgen.

Tenzij je gaat adverteren natuurlijk. Organisch verkeer via zoekmachines komt niet vanzelf. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Alles wat er wordt gedaan om de site beter te laten scoren in zoekmachines valt hieronder. Allerlei tactieken zijn er mogelijk om hoger in de zoekresultaten te komen. Let er op dat niet alle manieren door Google zijn toegestaan. Wees er scherp op dat er geen gebruik wordt gemaakt van zogenaamde verboden technieken (Blackhat).

Maak gebruik van gezonde SEO

Tips voor startende ondernemers bij het goed gevonden worden in zoekmachines zijn er volop. Let er op dat er gebruik wordt gemaakt van bewezen werkende technieken. Duizenden tactieken bestaan er om hoger te scoren. Zoekmachineoptimalisatie is vandaag de dag heel wat anders dan een paar jaar geleden. Enorm veel veranderingen zijn er door Google doorgevoerd. Vroeger was het relatief makkelijk om hoog te scoren in zoekmachines. Dit kwam omdat de regels voor zoekmachineoptimalisatie niet zo streng waren. Daarbij was er niet veel concurrentie. Dit is tegenwoordig een heel ander verhaal!

Kies voor de beste SEO tips voor startende ondernemers

Als startende ondernemer kan je vast wel wat hulp gebruiken. Iedereen wilt graag dat de site bovenaan de zoekresultaten pronkt. SEO tips voor startende ondernemers kunnen een groot verschil maken. Maak gebruik van de beste tips voor startende ondernemers om flink hoger te scoren in zoekmachines. Kies bijvoorbeeld voor het kopen van kwaliteit links. Linkbuilding is een belangrijke factor bij SEO. Het is van groot belang dat dit met geduld en precisie plaatsvindt. Linkbuilding dient uiterst zorgvuldig te worden gedaan. Gebeurt dit niet, heeft het waarschijnlijk het omgekeerde effect!

Blijf constant actief op je website 

Zoekmachines stellen het op prijs dat je je website actief en actueel houdt. Blijf daarom met regelmaat je content reviewen en aanscherpen. Blijf up-to-date met je content door bijvoorbeeld regelmatig nieuwe blog- en/of nieuwsberichten te plaatsen op je website. Hierdoor kun je nieuwe onderwerpen en actuele thema’s aanstippen en zorg je ervoor dat je goed gevonden wordt op specifieke onderwerpen. Door je site levend, actueel en up-to-date te houden laat je gelijk zien dat je bedrijf/organisatie dat ook is.

Maak gebruik van kwaliteit links

Wanneer andere sites die een hoge waarde hebben in zoekmachines naar een site linken, is dit vaak goed. Zie dit als een soort aanbeveling die serieus wordt genomen door zoekmachines. Let er wel dat dit subtiel en met mate dient te worden gedaan. Te actieve linkbuilding wordt niet op prijs gesteld en vaak zelfs bestraft. Koop enkel links van sites die relevant zijn, een hoge SEO score hebben en niet veel links aanbieden. Een online plek voor ondernemers is bijvoorbeeld Sitedeals. Op deze online plek voor ondernemers kunnen links worden ingekocht. Vergeet niet om gebruik te maken van de vele gratis SEO tools. Hiermee kan er gratis naar verbeterpunten worden gezocht, altijd handig!

Schrijf goede en relevante content

Ook al doe je zo je best en richt je je compleet op SEO, als je content verder niet boeit is het allemaal voor niks. Het is van groot belang dat de content die je creëert aansluit op, en dus van belang is voor, de interesses van je lezers. Alleen dan zullen mensen betrokken raken bij je website en de artikelen vaker lezen en delen. Als je op die manieren lezers weet te activeren zullen andere websites ook volgen en in hun content naar je blogposts linken. Hierdoor zal Google je uiteindelijk een hoge waardering geven. Dus ja, het is belangrijk dat je bij het schrijven van je content gebruik maakt van de juiste en relevante zoekwoorden, maar het is nog belangrijker dat je simpelweg interessante en relevante content schrijft waarmee je lezers blijft interesseren.

Meer weten over WordPress? Klik hier voor meer informatie.

Lees Interacties