10 muziek sites met WordPress

WordPress Website Katy Perry

Als WordPress gebruiker ben je zeker in goed gezelschap. Wist je dat ruim 25% van alle websites op WordPress draait? Dat is echt enorm! Onder die miljoenen websites zitten ook grote en bekende websites, zoals die van Katy Perry, persbureau Reuters en technologie site TechCrunch. Er zit ook veel muziek in WordPress. En met het festival seizoen weer in volle gang vonden wij het leuk om 10 opvallende muziek websites op een rijtje te zetten.

Artiesten en bands op WordPress

WordPress wordt door veel beroemde personen gebruikt, zowel in binnen- als buitenland. Dit zijn onze vijf favorieten.

1. Katy Perry

WordPress Website Katy Perry

Katy Perry is een Amerikaanse singer-songwriter. Op de site van Katy Perry staan video’s, afbeeldingen, nieuws en social media updates. Wij vinden dit een erg mooi voorbeeld van een creatieve WordPress website. Er wordt gebruik gemaakt van een custom theme met mooie visuals.

2. Rolling Stones

WordPress website Rolling Stones

De website van de Rolling Stones (wie kent ze niet) is volledig gebouwd in WordPress. De kleurrijke site biedt filmpjes, afbeeldingen, informatie over de band, nieuws en meer. Jammer dat hun shop niet draait binnen WordPress, maar dat zal meer om commerciële redenen zijn dan om technische redenen. De website zit zowel creatief als technisch goed in elkaar en is dus volgens ons een goed voorbeeld van wat je met WordPress kan bereiken.

3. DJ Wildstylez

WordPress website DJ Wildstylez

De website van de Nederlandse DJ Wildstylez is een mooie “one-page” website o.a. met nieuws, social media updates en album-informatie. Een website met grote visuals en mooie video’s van WildStylez.

4. Justin Bieber

WordPress website Justin Bieber

Ja hoor, ook Justin Bieber heeft een website gemaakt met WordPress. De website heeft een beetje een “blog style” of “magazine style” met veel foto’s, video’s en nieuwsupdates van Justin Bieber.

5. Jan Smit

WordPress website Jan Smit

Jan Smit, onze Volendamse zanger viert zijn 20 jarig jubileum met een WordPress website met een “gouden randje”. Een leuke en overzichtelijke website met informatie over Jan Smit, social media updates, nieuws en meer.

Meer muziek op WordPress

Ook grote muzieksites en festivals maken gebruik van WordPress. Door de snelle ontwikkeltijd en de mogelijkheid om snel aan te passen is WordPress bij festivals erg populair. Een paar muzieksites die we je zeker willen laten zien zijn…

6. Pinkpop

WordPress website Pinkpop

De website van Pinkpop, 1 van de grootste festivals in Nederland, draait natuurlijk op WordPress. Er is gebruik gemaakt van een maatwerk theme door Sascha Teschner. De website zit schitterend in elkaar met speelse elementen, mooie achtergronden en subtiele animaties.

7. Best Kept Secret festival

WordPress Best Kept Secret

Het Beste Kept Secret festival in Hilvarenbeek heeft een mooie WordPress website met grote visuals en subtiele bewegingen. Leuke en overzichtelijke site.

8. Dance Valley

WordPress Dance Valley

Een stoere site voor Dance Valley met gave fullscreen foto’s op de homepage, nieuws en informatie over het oudste Dance festival in Nederland. Een schitterende site (vooral de homepage) met gave graphics.

9. Intents Festival

WordPress Intents Festival

Het Intents Festival duurt drie dagen en op de website wordt gebruik gemaakt van schitterende visuals in een aparte stijl. Een website die zowel visueel als technisch erg interessant is.

10. Defqon.1 Festival

WordPress website Defqon.1

Defqon.1 is een groot Dance festival in Biddinghuizen. Deze website is opgebouwd in WordPress en wisselt fantastische graphics af met schitterende foto’s. Een erg overzichtelijke en kleurrijke website die wat ons betreft de perfecte afsluiter is van onze 10 muziek websites gebouwd in WordPress.

Wat is jouw favoriete WordPress muziek site?

Ken jij nog een site van een band, artiest of festival die gebouwd is in WordPress? Laat het ons even weten in de reacties. We zullen ‘m dan snel bekijken en ons lijstje updaten met jouw voorstel.

Lees Interacties