WordPress 4.6 “Pepper”

WordPress 4.6 Pepper

Versie 4.6 is gisterenavond vrijgegeven door de WordPress Community. De nieuwe versie is “Pepper” genoemd, naar de bekende jazz bariton saxofonist Park Frederick “Pepper” Adams III (mond-vol).

Bekijk de highlights van de nieuwe versie in de onderstaande video.

Verbeteringen in WordPress 4.6

Natuurlijk zijn er ook in de nieuwe versie WordPress 4.6 veel verbeteringen. Het merendeel zit onder de motorkap, maar een paar hightlights willen je toch laten zien.

Handiger WordPress updaten

Installeren en updaten gaat nu eenvoudig vanuit 1 plek. Dit scheelt tijd en dat vinden we alleen maar leuk 😉

Lokale back-up van je berichten

Niets is zo vervelend dat je een bericht waar je net aan zit te werken kwijtraakt omdat je internetverbinding er uit ligt. Mocht de internetverbinding er een keer mee stoppen dan worden vanaf nu je berichten opgeslagen in het lokaal geheugen van je browser. Hierdoor is er minder kans dat je je berichten kwijtraakt. Handig als je je blogs schrijft in de trein en de WiFi niet zo goed is.

Links die niet correct zijn

Een leuke nieuwe toevoeging is dat als je een link verkeerd invult de editor dit meteen aangeeft in het rood (rode tekst + rode stippellijn). Als je een link typt in de editor dan kan je natuurlijk een keer een foutje maken. WordPress herkent deze compleet foute links (dus niet een link die leidt naar een 404 pagina) en zal die rood markeren.

foute links herkennen

In onze tests werkt dit helaas nog niet voor alle foute links. Hopelijk wordt dat nog opgelost, maar we denken dat dit iets is wat pas bij een volgende versie (bijvoorbeeld 4.7) echt goed gaat werken.

Sneller en stabieler

Ook in WordPress 4.6 is weer hard gewerkt om WordPress nog wat sneller en stabieler te krijgen.

WordPress 4.6 updaten

Nu meteen updaten naar de nieuwe versie? Wij adviseren om nog heel even te wachten. In het verleden hebben we gezien dat er vaak na een paar dagen een bugfix release uitkomt. Wil je toch meteen updaten? Maak dan altijd eerst een back-up, controleer of je thema en je plugins compatible zijn en ga dan pas updaten. Als het even kan doe je dat op een testomgeving. Hulp nodig? We zijn er voor je 😉

Veel plezier met WordPress 4.6 “Pepper”

Lees Interacties