Domeinnaam registeren: Waarop moet je letten?

Domeinnaam registreren: waar let je nu precies op?

Allereerst: wat is nu precies een domeinnaam? Als je op het internet een website gaat zoeken, typ je in veel gevallen eerst www. en daarna .nl/.com/of anders… En hetgeen dat tussen de punten geschreven wordt?

Dat is de domeinnaam! Maar waar let je nu precies op als je een domeinnaam gaat claimen? Waarom is het belangrijk om een pakkende domeinnaam te hebben? Is het verstandig om meerdere domeinnamen te hebben? Dit alles bespreken wij in deze handige blog. Op die manier heb jij een beter beeld van waar je op moet letten bij het registreren van een domeinnaam en het kiezen van een hostingpakket.

Domeinnaam registreren: hoe pakkender hoe beter

Het is goed om te bedenken dat het internet tegenwoordig veelvuldig gebruikt wordt. Thuis, in het openbaar vervoer, op het werk… Zoekt iemand bepaalde dienstverlening of een product? Dan wordt het internet hiervoor gebruikt. Een pakkende domeinnaam is hierbij belangrijk. Want niet alleen de lay-out van de website fungeert als ‘online visitekaartje’: een sterke domeinnaam blijft hangen.

In dit kader ligt het voorbeeld van het Nederlandse bedrijf Bol.com uiteraard voor de hand. Dit is bij uitstek een domeinnaam die door het pakkende karakter gezorgd heeft voor meer naamsbekendheid van het bedrijf. Houd het dus kort, houd het krachtig. Een domeinnaam hoeft immers heus niet altijd je volledige bedrijfsnaam te bevatten.

Check of de domeinnaam nog beschikbaar is

Ga je een domeinnaam kiezen? Houd er dan rekening mee dat deze domeinnaam al is vastgelegd. Zorg dus dat je, bij het claimen van een domeinnaam, checkt of deze nog beschikbaar is. Dit kan eenvoudig met de handige diensten van Lupshosting. Zo weet je meteen of een bepaalde domeinnaam voor jou beschikbaar is én kun je deze direct claimen. Ideaal toch?

Schroom niet om meerdere domeinnamen te claimen en te registreren

Stel dat je begint met een onderneming. Je hebt al een bedrijfsnaam, maar bent nog niet helemaal uit over de domeinnaam. In dat geval is het geen enkel probleem om meerdere bedrijfsnamen te claimen. Zo weet je zeker dat je ‘een vijver hebt om uit te vissen’ wanneer puntje bij paaltje komt.

Een domeinnaam claimen en registreren? Een hostingpakket uitzoeken bij een erkende hosting provider Nederland? Lupshosting staat als ervaren hostingbedrijf voor jou klaar. Met uitgebreide mogelijkheden wat betreft pakketten en daarnaast goede service.

Meer weten over WordPress? Klik hier voor meer informatie.

Lees Interacties