Wat heb je nodig om van je WordPress-site een succes te maken?

wordpress website succes

WordPress (WP) is één van de meest gebruiksvriendelijke content management systemen om een website mee te bouwen en onderhouden. Dat wil echter niet zeggen dat je website meteen een succes is omdat het een WP-site is. Verschillende zaken moeten daarvoor goed op orde zijn. Wat heb je nodig om van jouw WP-site een succes te maken? We zetten de belangrijkste punten voor je op een rijtje.

Sterke bedrijfsnaam en domeinnaam

Idealiter zijn jouw domeinnaam en naam of bedrijfsnaam hetzelfde. Dat is immers de manier waarop jouw website het makkelijkst gevonden wordt: als mensen in één keer goed kunnen raden wat jouw webadres zou kunnen zijn. Moet je een bedrijfsnaam bedenken, dan valt het vaak niet mee om tot een sterke merknaam te komen die nog niet in gebruik is als zowel bedrijfsnaam en domeinnaam. Dit Dit komt zeker ook omdat kortere namen vaak makkelijker blijven hangen bij mensen en eerder een ‘begrip’ kunnen worden dan langere namen, maar wel vaak al vergeven zijn. Kom je er niet uit, dan kan een dienst als Brandio je helpen door mogelijke bedrijfsnamen voor te stellen waarvan het domein nog vrij is. Dit domein kun je dan bij hen afnemen. Natuurlijk leg je de bedrijfsnaam dan nog wel vast bij de Kamer van Koophandel.

Goede hosting

Een professionele website is zo veel mogelijk gewoon in de lucht. Dat klinkt als verondersteld, maar de ene host is de andere niet. Zorg voor goede hosting voor jouw WordPress-website door je eerst in te lezen van de ervaringen van anderen met verschillende hostingbedrijven. Zijn zij tevreden over de diensten? Daarbij kijk je naar verhalen over storingen en onderhoud, maar ook over de klantenservice. Wanneer jij tegen een probleem aanloopt, bijvoorbeeld met de beveiliging van jouw WP-site, dan wil je dat je snel hulp kunt krijgen van de experts van jouw host.

De juiste content

Content is king is een veelgehoord mantra, en niet zonder reden. Ten eerste is het van groot belang dat jouw website jouw ‘merk’ perfect vertegenwoordigd. Dat wil dus zeggen dat de vaste inhoud van de website van hoge kwaliteit moet zijn: sterke, aansprekende beelden, scherpe en actief verwoorde teksten en het allerebeste van jouw portfolio. Daarnaast boor je het liefst met behulp van je WP-site een publiek aan dat blijft terugkomen omdat jouw website daar reden toe geeft. Zorg dus voor interessante content over jouw vakgebied die onderhoudend of informatief is. Deel deze content ook altijd via je social media-kanalen, want anders komt je doelgroep in veel gevallen niet op het spoor van jouw nieuwe content.

Het juiste sjabloon

Je kunt een WordPress-website speciaal voor jou laten bouwen, maar voor minder geld koop je een bestaand sjabloon dat je kunt personaliseren. Hier bestaat een wereld aan keuzes in met verschillende mogelijkheden en voor verschillende prijzen. Kies een sjabloon dat de mogelijkheden biedt die jij zoekt en de juiste uitstraling heeft, en maak er jouw eigen website van. Zorg wel dat je voor een sjabloon gaat dat ‘responsive’ is, en zich dus aanpast aan mobiele apparaten. Let op: er zijn gratis sjablonen, maar de mogelijkheden daarvan zijn vaak erg beperkt.

Regelmatig onderhoud

Een succesvolle website is actueel. Het staat niet erg professioneel en toegewijd wanneer bezoekers van jouw website moeten constateren dat het lang geleden is dat je er iets op geplaatst of aangepast hebt. Doe je dit wel, dan laat je zien dat je actief bezig bent met je vak. Je doelgroep zal dan eerder geneigd zijn om je te benaderen om iets bij je af te nemen. Het zal vaak voelen als een investering die zich niet meteen uitbetaalt, maar de aanhouder wint.

Search Engine Optimization

Search Engine Optimization, kortweg bekend als SEO, houdt in dat jouw WordPress-site zo in elkaar zit dat hij makkelijk gevonden kan worden in zoekmachines als Google. Dat betekent dat je afbeeldingen op de juiste manier benoemd en getagd moeten worden, en dat je de zoektermen waarop je gevonden wilt worden verwerkt in je teksten. Maar er komen nog meer zaken bij kijken voordat je SEO in orde is. Om je daarbij te helpen, kun je verschillende plugins installeren die je per pagina kunnen vertellen wat je nog moet doen om beter gevonden te kunnen worden. Zoek aan de achterkant van je website bij ‘Nieuwe plugins installeren’ naar plugins als Yoast SEO, All in One SEO Pack, The SEO Framework, SEOPress en SEO Squirly. Ook Broken Link Checker en Rank Math kunnen helpen om jouw vindbaarheid te optimaliseren.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *