WP Remote gebruiken om meerdere WordPress websites te beheren

Het is een vervelend klusje, van tijd tot tijd al je WordPress websites afgaan om te kijken of er nog updates zijn. Dat hoef je nu niet meer te doen! Met WP Remote kun je, geheel gratis, je plugins en themes van afstand in een keer updaten.

WP Remote voor het eerst instellen

Het instellen van WP Remote is totaal niet lastig. Om te beginnen heb je een gratis account nodig die je kunt aanmaken op WPRemote.com.

WPRemote.com homepage

Klik op de blauwe knop waar de tekst ‘Add your first site’ opstaat. Je komt op een scherm waar je een aantal gegevens in moet vullen waardoor je kunt inloggen. Vul je gegevens in en klik op de knop ‘Register’. Je hebt nu een account op WP Remote.

Log nu in met je gegevens en voeg je eerste site toe. Dit kun je doen via de knop ‘Add Site’. Er komt nu een pop-up scherm waar je de url van de site moet invullen samen met de naam die jij te zien krijgt. Klik nogmaals op ‘Add Site’. Je krijgt nu instructies om de plugin te installeren op de site.

Kopieer je unieke API key en klik op de button ‘Install Plugin’ (je kunt ook zoeken in de plugin directory naar ‘WP Remote’). Je gaat nu naar een pagina waar je de plugin meteen kun installeren. Als je de plugin activeert krijg je een nieuw geel notificatie scherm.

Hier moet je de API Key in plakken en op de button ‘Save API Key’ klikken. Als je dit hebt gedaan moet je als laatste de pagina op WP Remote vernieuwen via de knop ‘Refresh’.

Wat WP Remote doet

Nu je WP Remote hebt ingesteld kunnen we de site nu beheren vanuit de admin panel op WPRemote.com. Je kunt direct al je themes, plugins en zelfs WordPress updaten. Het mooie is dat je dit dus voor al je WordPress website’s kunt doen. Scheelt een hoop in- en uitloggen.

WPRemote sites beheren

Lees Interacties