15 gratis, mooie WordPress themes die je nog niet hebt gezien

In deze post wil ik 15 gratis, mooie WordPress themes naar voren halen die je waarschijnlijk nog niet hebt gezien. Ken jij een theme die ik echt een keer tussen zo’n lijstje moet opnemen? Mail me of reageer hieronder.

15 gratis WordPress themes

Sheds

Sheds WordPress themes

Sheds is een mooie blog theme. De kleuren zijn erg rustig, maar de kleur rood zorgt ervoor dat je toch een mooi accent op je website hebt. Een goede theme voor de bloggers die van social media houden en willen adverteren.

>Info & Download<      >Demo<

App Cloud

De App Cloud theme is een erg mooie theme die volledig is afgestemd op WP E-Commerce. Je kunt met App Cloud dus eenvoudig je webwinkel opzetten. Naast het feit dat je hem kan gebruiken met WP E-Commerce, is App Cloud qua design ook een prachtige theme.

>Info & Download<      >Demo<

Yoko

Yoko WordPress themes

Yoko is een prachtige, minimalistische theme. Je kunt er eenvoudig een mooie statische website mee opzetten, maar bloggen is ook geen enkel probleem. Aangezien Yoko zo rustig is, kun je deze theme goed gebruiken voor bijvoorbeeld een beauty blog.

>Info & Download<      >Demo<

MobileBlog

MobileBlog WordPress themes

Blog je vaak over mobiel bellen, muziek luisteren, social media of iets dergelijks? Dit is misschien een mooie theme die je kunt gebruiken. Je kunt met MobileBlog snel een mooie blog opzetten. De achtergrond is speciaal gemaakt voor jouw doelgroep.

>Info & Download<      >Demo<

Plutoniumous

Plutoniumous is een theme geschikt voor de zakelijke website’s. De theme is erg schoon qua design, en je kunt eenvoudig linken naar je diensten pagina(‘s) vanaf de homepage. Ook kun je een mooie slider bijhouden, waar je afbeeldingen kunt laten zien met een link naar artikel of pagina.

>Info & Download<      >Demo<

Californiumite

Californiumite is, net als Plutoniumous, een theme dat geschikt is voor een zakelijke website. Door de schone layout, en mooie selecties op de homepage, kun je de klanten meteen lokken naar je diensten pagina. Ook kun je een blog bijhouden die onder op de homepage staat.

>Info & Download<      >Demo<

 Meville

Meville is een prachtige theme voor een persoonlijke blog. Hier gaat het om de content die wordt toegevoegd, niet pagina’s, widgets, rss-feeds, etcetera. Wil je dus een simpele blog, dan is Meville hier de ideale WordPress theme voor. Ook een leuke theme om een verhaal te schrijven die door blijft lopen.

>Info & Download<      >Demo<

Ecoblog

Ecoblog WordPress themes

Ecoblog is een erg aantrekkelijke theme door de mooie layout. De kleur groen komt regelmatig langs, en past perfect bij de andere kleuren op de pagina. Een goede theme als je bijvoorbeeld blogt over biologisch koken, energieverspilling tegengaan of iets dergelijks.

>Info & Download<      >Demo<

Minimatica

Minimatica is een prachtige, minimalistische theme. Je kunt hier prachtig je foto’s, video’s of blogposts op plaatsen. Op de homepage staat een erg aantrekkelijke, 4-delige slider die je zelf in kunt richten. Een theme die erg goed geschikt is voor bijvoorbeeld fotograven.

>Info & Download<      >Demo<

Slated

Slated

Slated is een magazine theme. Je kunt eenvoudig een menubalk aanmaken met categorieën, en je blogposts worden op de homepage overzichtelijk weergeven, zodat de bezoekers snel kunnen scannen welke berichten interessant voor ze zijn.

>Info & Download<      >Demo<

Centrury club

Centrury Club is een erg mooie theme met een prachtige 3d-slider op de homepage die je zelf in kunt stellen. Onder de slider kun je eenvoudig een blog beheren, waar de bezoekers ook snel door kunnen scannen, net zoals bij Slated.

>Info & Download<      >Demo<

 Valley

Valley

Valley is opnieuw een theme waarmee je makkelijk een magazine blog kunt bijhouden. Je beschikt over een dubbele sidebar, zodat je al je widgets kwijt kan. Valley is mooi weergegeven met de kleur grijs als hoofdkleur. Een erg mooie, schone theme.

>Info & Download<      >Demo<

Akylas

Akylas is een wat oudere, maar daarom niet mindere, theme maar die nog steeds over een mooi layout beschikt. Het is een theme voor de bloggers, met een simpele slider bovenaan, en daaronder de laatste blogposts en een sidebar.

>Info & Download<      >Demo<

Rheniumific

Rheniumific is een mix tussen zakelijk en bloggen. Je kunt dit dus voor beide zaken gebruiken. Bovenaan is een mooie slider waar je laatste blogpost in staan, en daaronder een aantal kolommen voor zakelijke doeleinden. Zo kun je vanaf hier makkelijk naar je zakelijke pagina’s linken.

>Info & Download<      >Demo<

Multipurpose & clean

Als laatste nog een prachtige blog theme. Multipurpose & clean kun je een mooi blog runnen, met twee menubalken bovenin. Zo kun je linken naar je pagina én naar de categorieën op je blog. Tip voor de bloggers onder ons!

>Info & Download<      >Demo<

Bonus: U-Design

U Design

U-Design is een premium theme. Je kun met U-Design ongeveer alles. De layout is volledig aan te passen aan jou wensen. Zo beschikt U-Design over 7 unieke sliders, vele shortcodes, portfolio pagina’s, een mooie blog, een uitgebreide contact pagina, etcetera. Bekijk de demo zodat je alles kunt bekijken. U-Design is zijn investering meer dan waard.

>Info & Download<      >Demo<

Lees Interacties

Reacties

 1. Hey Marijn, vraagje, ik heb de theme Slated geïnstalleerd en mee aan de slag gegaan:

  http://pepijnweijland.nl/p90xblog/

  Ik kan zelf de widgets doen zoals onderaan in de footer bijv. laatste tweet.

  Echter als je op het bericht klikt (blogbericht, 1e Blog ever), zodat je hem groot leest, dan zie je rechts opeens allemaal widgets staan die ik niet ingesteld heb, sterker nog die zijn van Fthemes.com, van de site waarvan deze theme vandaan komt.

  Denk je dat dit is omdat het in de gratis versie zit, en dat ik hem moet kopen om dit weg te krijgen. Vind kopen geen probleem hoor (voor die $20).. maar als het zonder kopen zou opgelost kunnen worden, dan is dat natuurlijk beter.

  Daarnaast de footer, ook die staat er (helemaal onderaan) op naam van de ontwikkelaar, nou kan ik wel aardig wat custom cssen en zou ik de footer uit Voettekst.php kunnen halen, maar dan staat daar dat mijn website het opeens niet meer zou kunnen doen, weet jij hier iets meer van en/of dit ook echt kan gebeuren? Ik denk als ik echt 100% met deze theme door wil, ik hem toch wel zal kopen, maar ben nu eerst bezig een geschikte theme te zoeken

  • Hallo Pepijn,

   Ik denk dat er meerde widgets zijn. Bekijk op de widget pagina of er meerde vakken zijn waar je widgets kunt invoegen.

   De footer hebben zij zo gemaakt dat hun link erin blijft staan, totdat je de thema koopt. Er zijn wel mysterieuze trucjes om het te omzeilen, maar daar wordt je blog niet veiliger op. En verder heeft die themaontwikkelaar er veel tijd ingestoken, dus hem daarvoor betalen lijkt mij geen probleem.