Thema’s voor het Genesis Framework

De 14 beste plugins voor het Genesis framework

Het Genesis Framework voor WordPress is al jaren het meest gebruikte framework binnen de WordPress community. Het Genesis Framework is van StudioPress, wat onlangs is overgenomen door WP Engine.

Het framework is zo populair omdat het aan de ene kant super stabiel is. In de 5 jaar dat ik zelf voor een aantal projecten met standaard thema’s voor dit framework werk heb ik bijvoorbeeld nog nooit issues gehad met het updaten van Genesis, Genesis thema’s of Genesis Plugins.

Met de overname door WP Engine wordt een flinke boost verwacht in functionaliteit, maar ook in het aantal beschikbare standaard thema’s.

Ook qua zoekmachine optimalisatie is het Genesis Framework een technisch briljante basis. Veel ‘Genesis’ websites presteren net even wat beter in Google dan andere websites en zeker beter dan andere standaard thema’s.

Wil je een uitgebreid standaard thema met toeters en bellen zoals visual editors dan zijn de Genesis thema’s niets voor je. In basis zijn ze allemaal vrij clean, zowel qua design als functionaliteit. Wil je een stabiele, snelle en goed vindbare website op basis van een standaard thema, dan moet je zeker het Genesis Framework overwegen.

Genesis thema’s, waar vind je ze?

Om te beginnen vind je Genesis thema’s natuurlijk bij StudioPress zelf, maar er zijn nog een aantal goede partijen die standaard Genesis thema’s leveren:

Maatwerk Genesis thema’s

Als je je een beetje verdiept in het Genesis framework kun je ook supersnelle, stabiel en goed vindbare maatwerk thema’s ontwikkelen. Een bijkomend voordeel is dat er ook veel nuttige en stabiele plugins specifiek voor het Genesis framework zijn.

Wat is het Genesis framework?

Voor wie het Genesis framework nog niet kent…, check de onderstaande video.

Ken je nog leuke Genesis thema’s? Laat het ons weten via de reacties.

Lees Interacties