Twenty Twelve theme

De nieuwe theme Twenty Twelve van WordPress.org is nu al een tijdje te downloaden. De theme ziet er, net als Twenty Eleven, simpel uit. De functies op een rij:

Front Page Template

Er is een speciale pagina template voor de voorpagina. Je kunt hier verschillende afbeeldingen kwijt, een introductie tekst en je hebt beschikking to nog een aantal tekstvakken.

Responsive, Mobile-first Layout

De theme is volledig responsive. Dit betekent dat de layout zich aanpast aan het apparaat dat gebruikt wordt. Zo wordt op de mobiel bijvoorbeeld de sidebar onder de content geplaatst. Zo heb je genoeg ruimte om de content goed te lezen.

post-formatsPost Formats

Er zijn verschillende post formats ingebouwd. Naast een ‘normale’ format zijn er nog een aantal beschikbaar:

Widgets and No-sidebar Layout

Er is ook een template beschikbaar waar de sidebar verborgen wordt. Zo heb je de hele pagina voor jouw tekst en afbeeldingen.

Lees Interacties

Reacties

 1. Beste Marijn,

  Dank voor alle informatie die je geeft. Ik ben een enorme leek en heb mijn eigen site in elkaar gezet. Ik ga onmiddellijk een Child Theme aanmaken voor mijn thema en mijn site dan daarin maken/ aanpassen. Ik heb een vraag over het formaat op mobiele devices. Op iPhone via Safari wordt mijn site afgebeeld met een gekleurde balk rechts waardoor mijn content in een veel kleinere balk moet worden geperst en er meer moet worden gescrold. Ik vind dat erg jammer omdat ik juist zoveel mogelijk tekst in de 1e oogopslag wil overbrengen en ook precies met die reden een geheel responsive template heb gekozen. Wat te doen? Ik weet dat ik veranderingen in de stylesheet moet gaan aanbrengen maar ben bang om dat te doen zonder dat er ergens een back-up is. Bij voorbaat dank en groet, Jessie

  • Hallo Jessie,

   Als je gebruik maakt van een child theme loop je geen enkel risico om content (berichten, pagina’s, et cetera) of opmaak uit de originele theme kwijt te raken. Als er iets misgaat kun je je child theme namelijk gewoon deactiveren en vervolgens Twenty Twelve activeren.

   Als je dit in style.css van je child theme zet dan heb je geen last van de sidebar op kleinere schermen.

   @media screen and (max-width: 700px) {
   .widget-area {
   display: none;
   }

   .site-content {
   float: left;
   width: 98%;
   }
   }

 2. Beste Martijn,
  Is het mogelijk om in twentytwelve ervoor te zorgen dat de header image kan worden aangepast voor een mobiele telefoon weergave? Voor de telfoon wil ik de header heel compact en met grote leestekens. Dat is geen gezicht in Tablet/PC-weergave.
  Kan ik iets toevoegen aan de header.php in het child-theme?
  Hartelijk dank alvast,
  Marc

  • Hoi Marc,

   Twenty Twelve is alweer een heel oud thema.
   Ik zou eens kijken naar Twenty Sixteen of een ander thema. Moderne thema’s hebben veel meer mogelijkheden voor mobiele telefoons.

   Groetjes,
   Bart