Child Theme maken om je aanpassingen in te doen

In deze tutorial gaan we een Child Theme maken. Een Child Theme maken is niet lastig en kan je later een hoop ellende besparen. In dit artikel ga ik je eerst uitleggen wat een Child Theme is. Daarna gaan we er zelf een maken.

Wat is een Child Theme

Een Child Theme is een theme bovenop een andere theme. Stel je voor dat je Twenty Eleven gebruikt als theme voor je website en je wilt dat de tekst vergroot wordt naar 16px. Je kunt dan in de theme bestanden duiken en in style.css wat codes aanpassen. Probleem opgelost? Helaas, als je zo aanpassingen aanbrengt op je website zullen deze verdwijnen bij een update van de theme.

Om te voorkomen dat je aanpassingen verdwijnen bij een update kun je kiezen voor een Child Theme. Dit is een theme waarbij alleen de style.css verplicht is. In de style.css zet je dan de aangepaste codes. Deze zullen niet worden verwijderd als je de basistheme update.

Een Child Theme maken

Om een Child Theme te maken moet je toegang hebben tot je WordPress bestanden. Log in met bijvoorbeeld FTP en ga naar je wp-content folder. Ga in de folder ‘themes’ en maak zelf een nieuwe folder aan. In dit voorbeeld gaan we een Child Theme maken voor Twenty Eleven. Geef je folder een herkenbare naam. Ik geef hem nu ‘twentyeleven-child’.

Tip: Onthoud hoe je basistheme heet in de ‘themes’ folder. Heet je theme op de WordPress dashboard bijvoorbeeld Twenty Eleven, in de folder ‘themes’ heet hij ‘twentyeleven’. Let hier dus goed op.

ftp child theme

Nu moeten we een bestand toevoegen aan de twentyeleven-child folder. Open een text-bewerker (zoals Kladblok of een html-editor, géén Word of iets dergelijks) en voeg de volgende code toe:

/*
Theme Name:   Twenty Eleven Child
Theme URI:   https://www.wphulp.nl/
Description:  Child Theme voor Twenty Eleven 
Author:     Marijn Bent
Author URI:   https://www.wphulp.nl
Template:    twentyeleven
Version:    1.0
*/

Voordat je dit kunt gebruiken moet je nog een aantal dingen aanpassen. Als eerste kun je de naam veranderen. Het maakt niet uit wat je hier typt. Verder kun je de theme url, beschrijving, auteur en auteur url aanpassen. Let wel even op bij ‘Template’. Zet hier de naam neer van de theme die je in de map ‘themes’ zag. Als je hier een typfout maakt dan werkt je child theme niet. Doet deze het dus niet aan het eind van dit artikel, check dit als eerst.

Nu je alles hebt aangepast kun je het bestand opslaan als style.css en uploaden naar je server. Je zult de theme nu kunnen activeren onder ‘Weergave’ –> ‘Thema’s’. Als je nu naar je website gaat zul je zien dat dit niet is zoals jij wilde. De opmaak is helemaal weg. Om je theme weer te laten functioneren zoals hij eerst deed moet je nog een regel code toevoegen aan je style.css.

@import url("../twentyeleven/style.css");

Weer geldt, verander ‘twentyeleven’ met de naam van de theme die je onder ‘themes’ zag en plak deze code onder de informatie van net. Je style.css ziet er nu zo uit:

/*
Theme Name:   Twenty Eleven Child
Theme URI:   https://www.wphulp.nl/
Description:  Child Theme voor Twenty Eleven 
Author:     Marijn Bent
Author URI:   https://www.wphulp.nl
Template:    twentyeleven
Version:    1.0
*/

@import url("../twentyeleven/style.css");

Als je dit bestand nu upload naar je server en naar je website gaat, zul je zien dat hij er nu weer uitziet zoals normaal.

Nu kunnen we beginnen met het toevoegen van je eigen CSS. Heb je weinig verstand van CSS? Download dan de browser Google Chrome. In de geanimeerde afbeelding hieronder zie je hoe je de browser kunt gebruiken om aan de goede code te komen.

Child theme css aanpassingen maken

Met CSS code kun je erg veel doen. Heb je hulp nodig, reageer hieronder of stuur een email via de contact pagina.

Lees Interacties

Reacties

 1. Ik wil graag een header over de hele breedte en ik heb een Child Theme van het Responsive thema in mijn FTP gezet. Mijn vraag is ook of ik nou het Parent Theme moet activeren in de Wp-admin of het child theme? Bedankt voor het handige artikel!

 2. Hallo marijn,
  ik ben bezig, als leek, een website via WordPress Twentytwelve te maken. Ik heb jouw site gelezen ivm het aanmaken van een Child Theme. Heb inmiddels een childthem (twentytwelve-child) in FZ staan, maar heb geen idee hoe ik een tekst moet aanmaken in HTML of Kladblok. Werk nm altijd met Word. Kun jij me op weg helpen ?
  gr

  • Hallo Harma,
   Als je Windows gebruikt, volg de volgende stappen:
   Start (links onderin) > Programma’s ( > (Bureau)Accessories) > Kladblok

   Ik weet niet precies waar hij zit, maar je moet dus onder programma’s kijken en misschien een map (Bureau)accessoires ingaan.

   Als je kladblok hebt geopend kun je daar de codes invoeren. Opslaan gaat als volgt:
   1. Kies in Bestand > Opslaan als
   2. Kies een plaats
   3. Typ dan als bestandsnaam style.css
   4. Bij opslaan als type klik je op het pijltje zodat er Alle bestanden komt te staan.

   Check nogmaals of er echt .css achter staat. Als dat zo is kun je hem uploaden via FTP.

   Gaat het zo lukken? Vraag gerust nog iets als het nog niet duidelijk is.

   Groet,
   Marijn

  • Hi Marijn,

   Dit kan veel makkelijker, de mogelijkheid die je omschrijft werkt alleen in Windows XP en Windows 7, in Windows 8 of 8.1 is er geen startmenu meer, waardoor dit dus op deze manier niet te vinden is. Een makkelijker manier is: op het toetsenbord zit altijd een zogenaamde “Windows-toets” met een Windows logo erop. Als deze ingedrukt word samen met de “R”-toets. Krijg je een “Uitvoeren” schermpje linksonder in beeld. Typ hierin “notepad” (zonder aanhalingstekens), en dan wordt meteen de kladblok van Windows geopend.

   Met vriendelijke groet,
   Gaston Meertens
   Computer Shop Online

 3. Beste Martijn,

  Ik heb een website gemaakt met het theme TritonLite en heb heel wat aanpassingen gemaakt in de stylesheet en ook wat php’s. Daarna ontdekte ik pas, dat het handig is een childtheme aan te maken vòòrdat je begint met aanpassingen maken. Denk je dat ik alsnog een childtheme kan maken? Ik denk dan bijvoorbeeld eraan om op een domeinnaam die ik nu niet gebruik hetzelfde thema te uploaden en de originele Stylesheet te kopiëren. Denk je dat dat werkt?

  • Hi,

   Je kunt natuurlijk nog een child theme maken. Wat dan wel belangrijk is dat je de aanpassingen die je hebt gemaakt in de style.css stopt. Je kunt ook de gehele style.css die je nu hebt bewerkt gebruiken als de style.css van de child theme. Zo kun je de theme wel updaten als er veranderingen plaatsvinden in andere bestanden.

 4. Hoi Marijn,

  Dankjewel voor de heldere uitleg, precies wat ik nodig had!
  Ik heb voor de website http://www.kbo-heeze.nl een child-theme gemaakt van het twentyeleven theme.

  Zoals je uitlegde een mapje aangemaakt, en de css erin gezet. Daarnaast ook nog wat andere php files toegevoegd aan het child theme, omdat ik bv ook in de footer aanpassingen had gemaakt.

  Toen liep alleen alles vast en kreeg ik ‘ fatale fout’ melding. Ik heb vervolgens in de ftp het child theme verwijderd, maar in de wp-admin staat bij themes nu alleen nog maar het child theme (alsof het originele twentyeleven thema is verwijderd).

  De site werkt nu wel weer (geen fatale fout..) maar ik ben bang dat als ik nu een update uitvoer het helemaal mis gaat en ik opnieuw kan beginnen met de website..

  Zou je me kunnen helpen?

  Groetjes Angela

  • Hi,

   Vervelend dat het zo is gelopen! Ik denk dat je in de footer.php een fout hebt gemaakt.

   Mail me anders even, dan kan ik er wat dieper op in gaan.

   Groet,
   Marijn

 5. Hallo,

  Ik heb voor de 1ste keer een website gemaakt met WordPress: http://www.gratiskinderspullen.com , ik heb twenty-eleven theme. Voor de verificatie van Google heb ik iets aangepast wat niet mocht denk ik want ik kreeg een foutmelding: Parse error: syntax error, unexpected ‘/’ in /home4/aline/public_html/wp-content/themes/twentyeleven/header.php on line 60
  ik heb via een forum hulp gekregen en kon toch al iets rechtzetten. Maar als ik nu naar de site ga zijn er verschillende dingen veranderd (achtergrond kleur is weg, hoofding van de verschillende pagina’s is weg en bovenaan heb ik enkele knopjes staan die ik niet wil), ik heb geprobeerd om het recht te zetten maar het lukt me niet. Aangezien ik een beginner ben is dit allemaal soms wat Chinees voor mij. Kan je mij helpen aub?
  Alvast bedankt!

  • Hallo Aline,

   Als ik je foutmelding zo lees zie ik dat je geen child theme hebt aangemaakt. Wat je dus gewoon kunt doen is je huidige Twenty Eleven verwijderen en hem daarna opnieuw downloaden en activeren. Dan is hij weer zoals je hem kreeg toen je WordPress installeerde.

   Groet,
   Marijn

 6. Dag Marijn

  Interessante post! Ik wil graag zelf een childtheme aanmaken om ervoor te zorgen dat de bannercodes van op mijn blog niet verdwijnen bij een update. Hoe doe ik dat? Bij mijn huidige thema staan die in de content-single.php. bij bewerker. Ik ben echt een leek qua css.

  Alvast bedankt voor je antwoord.

  Groetjes
  Grietje

 7. Hi Grietje,

  Je kunt je aangepaste content-single.php gewoon kopiëren en plakken in je child theme’s folder. Dat bestand schrijft dan automatisch het originele bestand over.

  Groet,
  Marijn

 8. Dag Martijn,
  Ik gebruik Twenty Ten als Theme en heb via jou uitleg met succes Twenty Ten child aangemaakt. De opmaak ziet er weer uit als voor de aanmaak. Ik had n.l. al een en ander verandert.
  Alleen vraag ik me nu af. In de style.css staan alleen de regels die jij aangaf dus t/m . @import url….
  Als ik nu wat wil aanpassen, moet ik dat dan eerst in de originele twentyten stylesheet doen en dan kopieren naar de stylesheet van de child theme? Of moet ik op voorhand alles uit twentyten stylesheet kopieren naar stylesheet van de child theme?

  Groet,
  Ron.

  • Hi Ron,

   Je kunt nieuwe CSS gewoon onder de @import line neerzetten. Je hoeft niets te kopieëren uit de oude themebestanden.

   Groet,
   Marijn

 9. Beste Marijn
  Ik heb nogal wat veranderingen aangebracht in style.css van Responsive Theme (Cyberchimp). Na elke verandering heb ik het hele style.css telkens gebackuped en op mijn harde schijf opgeslagen. Telkens als er een update van Responsive komt, heb ik de verloren gegane veranderingen kunnen ‘redden’ door de opgeslagen style.css in zijn geheel terug te zetten. Tot nu toe is dat goed gegaan, maar voor de zekerheid wil ik nu toch een child-theme maken. Kan ik volstaan met de volledige aangepaste style.css daarin te kopieren, of moet ik echt per veranderingen uitzoeken wat ik wel of niet moet opnemen? Dat zou wel een enorme klus zijn, vrees ik.

  groet,
  Ton Barning

  • Hallo Ton,

   Je kunt je style.css gewoon in je Child theme zetten. Wel moet je het volgende aan de bovenkant zetten en de oude data bovenaan je style.css weghalen.

   /*
   Theme Name: Twenty Eleven Child
   Theme URI: https://www.wphulp.nl/
   Description: Child Theme voor Twenty Eleven
   Author: Marijn Bent
   Author URI: https://www.wphulp.nl
   Template: twentyeleven
   Version: 1.0
   */

   @import url(“../twentyeleven/style.css”);

   Ik hoop dat het zo gaat lukken.

   Groet,
   Marijn

 10. Mijn child theme werkt maar als ik er code bijzet bijv:

  @import url(“../expound/style.css”);

  h1, h2, h3 {
  color: #509ac9;
  }

  zie ik geen verschil, overschrijft hij dit niet (leek mij dat dat het idee was van een child theme).
  Of te wel hij doet niks.

  En hoe zit het met de footer.php bijv. als ik deze vast wil veranderen (links erin). Kan ik deze gewoon kopieren van de originele en gewoon ook in de root van expound-child zetten?

 11. Als je bijvoorbeeld pages.php wijzigd, moet je deze als los bestand in je child-theme folder zetten of moet je dan deze html in het bestand style.css zetten, onder de author uri etc?

  • Pages.php moet dan als apart bestand gekopieerd worden in je child theme folder. Html en css zijn namelijk totaal verschillende talen.

 12. Beste Ton,
  Ik wil graag in het thema TravelBlogger via een child theme of anders de standaardbreedte van de post aanpassen. Het thema voorziet wel in verschillende layouts voor de pagina’s maar niet voor de posts.
  Heb ij enig idee hoe ik dit (width) zou kunnen aanpassen?

 13. Ik probeer van het thema Max Magazine een child thema te maken. Ik heb dit eerder gedaan bij het thema Magazine Style en toen ging alles goed. Nu doe ik volgens mij exact hetzelfde maar bij themes in mijn dashboard verschijnt geen child thema van Max Magazine.

  Ik heb de tekst van het moederthema gekopieerd en hierin de aanpassingen doorgevoerd. Zie onderstaand.

  /*
  Theme Name: Max Magazine Child
  Theme URI: http://kattenkrant.nl/public_html/wp-content/themes
  Author: RAS
  Author URI: http://gazpo.com/
  Description: Max Magazine Child
  Template: maxmagazine
  Version: 1.0.4
  */

  @import url(“../maxmagazine/style.css”);

  /* =Theme customization starts here
  ————————————————————– */

  Weet je wellicht wat ik hier fout doe?

  Hartelijk dank alvast.

  Groet,
  René

  • Hallo René,

   Weet je zeker dat de folder van Max Magazine maxmagazine als folder naam heeft? Is het niet max-magazine?

 14. ha Marijn,

  Ik heb geen child theme, maar het lijkt erop dat jij erg veel van wordpress weet. Dus stel ik mijn vraag aan jou. Ik heb het thema twenty eleven. Home = een berichtenpagina en dan 3 pagina’s. Mijn 4e pagina wil hij niet uploaden. Enig idee waar dat in zou kunnen zitten? mijn website is http://www.atenderiz.nl. hoop dat je me kunt helpen!

  veel dank,
  Mariëlle

  • Hallo Marielle,

   Wat bedoel je precies met een pagina uploaden? Als je inlogt kun je onder Pagina’s –> Nieuwe Pagina een pagina aanmaken. Onder Weergave –> Menu’s kun je deze vervolgens aan je menu toevoegen. Gaat dat zo lukken?

 15. Beste Marijn,

  Wat een fijne uitleg! Ik heb je stappen doorlopen, maar mijn banner werkt niet mee.
  Ik gebruik twenty eleven als thema en heb hierbij een eigen foto als banner. In het Child theme staat alles hetzelfde, behalve de banner. Wat kan er mis zijn gegaan?

  Groeten Elena

  • Hi Elena,

   Als je de child theme hebt geactiveerd worden de theme settings alijd gereset. Ga dus naar deze pagina waar je het kunt instellen (uit mijn hoofd ‘Weergave’ –> ‘Header’) en selecteer je banner opnieuw. Gaat het zo lukken?

 16. Hoi Marijn,

  Handige uitleg, ben er bijna helemaal uit, alleen krijg ik de volgende melding op twentyten…
  Mapje aangemaakt, style.css gekopieerd en dan willen activeren en de volgende melding krijgen…

  “Template is missing”

  Dus ik kan geen child theme selecteren bij de themes. Wat doe ik verkeerd?

  Hierbij een kopie van mijn bewerkte style.css

  /*
  Theme Name: Twenty Ten Child
  Theme URI: http://wordpress.org/themes/twentyten
  Description: The 2010 theme for WordPress is stylish, customizable, simple, and readable — make it yours with a custom menu, header image, and background. Twenty Ten supports six widgetized areas (two in the sidebar, four in the footer) and featured images (thumbnails for gallery posts and custom header images for posts and pages). It includes stylesheets for print and the admin Visual Editor, special styles for posts in the “Asides” and “Gallery” categories, and has an optional one-column page template that removes the sidebar.
  Author: the WordPress team
  Author URI: http://wordpress.org/
  Version: 1.6
  License: GNU General Public License v2 or later
  License URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
  Tags: black, blue, white, two-columns, fixed-width, custom-header, custom-background, threaded-comments, sticky-post, translation-ready, microformats, rtl-language-support, editor-style, custom-menu, flexible-header
  Text Domain: twentyten
  */
  @import url(“../twentyten/style.css”);

  • Hallo Joost,

   Als je ons stukje gewoon in je style.css zit had je deze fout niet gehad. Zoals de error zegt mis je de regel ‘Template: twentyten’. Leg eens uit waarom je ‘Text Domain’ gebruikt?

 17. Hoi Marijn!
  Bedankt voor je tip, het is gelukt!
  Ik ga maar eens met het child theme aan het knutselen!

  Groeten Elena

 18. Hallo Marijn,

  Ik heb met succes een chlidtheme gemaakt van mijn website volgens jou beschrijving op jou website.
  Alleen werkt nu op mijn dashboard onder de tab weergave de “bewerker” tool niet meer. Als ik erop klik krijg ik de volgende melding:
  ” Kan geen bestanden met “..” in de naam bewerken. Als je probeert een bestand in je WordPress home map te bewerken, kan je volstaan met de naam van het bestand in te typen ”
  Hoe kan ik dit probleem oplossen? Alvast bedankt!

 19. Hoi!

  Ik heb alles gedaan zoals hierboven beschreven, en de style.css die ik heb aangemaakt ziet er als volgt uit:

  /*
  Theme Name: Twenty Twelve Child
  Theme URI: http://www.glambition.nl
  Description: Child Theme voor Twenty Twelve
  Author: Marjolein Snellink
  Author URI: http://www.glambition.nl
  Template: twentytwelve
  Version: 1.0
  */

  Mijn theme is twentytwelve, exact geschreven zoals het ook in themes mapje staat. Toch zegt WordPress dat het thema beschadigd is omdat er een template mist. Wat kan ik hieraan doen?

  • Met wat voor editor heb je het style.css bestand aangemaakt? Als je kladblok hebt gebruikt moet je zorgen dat je selecteert dat je het opslaat als ‘(*) Alle Bestanden’, dus niet als ANSI.

   Gaat dit zo lukken?

   Groet,
   Marijn

 20. Beste Marijn,

  Bedankt voor je heldere uitleg over het aanmaken van een child-theme. Ik gebruik het Pinboard-theme en heb een child aangemaakt. Wanneer ik deze activeer, veranderen er echter toch dingen in de style van mijn pagina, zoals de achtergrond kleur, de volgorde van het menu en wellicht nog meer.
  Doe ik iets niet goed wellicht, of staan deze elementen niet in het door mij gekopieerde style.css bestand maar ergens anders?
  Ik ben niet goed bekend met html en css, en ik heb naar mijn weten ook nooit iets aangepast in de css van Pinboard. Ik werk eigenlijk alleen in het WP-panel met plugins, widgets en theme-options-menu.

  Bedankt voor je hulp!

  vr. gr. Linda

 21. Beste Martijn,

  ik maak gebruik van het hueman child thema
  de aanpassing die ik maak in het style gedeelte werkt goed.
  nu is er ook een nederlandse vertaling beschikbaar en die wil ook graag in het child thema hebben
  in het hoofd thema werkt het goed maar verdwijnt bij elke update daarom dus een child
  ik heb in de map child een map languages gemaat en daar de taal bestande ingezet.
  ook heb ik in die child map een functions.php bestand aangemaakt. als onderstaand

  <?php
  /* ————————————————————————- *
  * Custom functions
  /* ————————————————————————- */

  // Add your custom functions here, or overwrite existing ones. Read more how to use:
  // http://codex.wordpress.org/Child_Themes

  function alx_load() {
  // Load theme languages
  /* get_template_directory verandert in get_stylesheet_directory */
  load_theme_textdomain( 'hueman', get_stylesheet_directory().'/languages' );

  }

  maar dan krijg ik telkens een server fout terwijl dit toch de instructies zijn die ik uit div forums krijg

  waar kan dat aan liggen?

  weet jij het ? ik hoop het

  vriendelijke groet aad

 22. Ik ben al een leuke site aan het creëren maar loop nu tegen dingen aan die ik graag zou willen veranderen maar dan moet ik aanpassingen doen in de style.css.
  Mijn vraag is als je al begonnen bent aan een site kan je dan ook nog een child theme aanmaken?

 23. Hoi Martijn,
  Ik heb een child theme gemaakt en meteen wat css toegevoegd (dmv emelemnt inspect).
  Kan ik nu al het css werk in het childtheme plaatsen en ben ik dan safe tijdens updates van het theme (bizzway in mijn geval)? Of moet ik ook het css.style bestand overzetten vanuit de theme zelf?
  Groetjes
  Joris

 24. Hoi Maarten,

  Ik ben een leek. Ik heb geprobeerd te kopieren/plakken zoals uit gelegd. Maar ik wienig merken en worden de aangepaste functies weer terug gezet.

  Zou jij mij kunnen helpen? Desnoods stuur ik je de ftp gegevens op om het te controleren…

  Vraag 2. Ik kan via Chrome alles codes zien, maar als ik deze codes verander dan worden ze niet opgeslagen. Dit ligt denk ik aan dat de bron niet wordt aangepast…Ik gebruik en iMac.

  Graag hoor ik van je.

  Gr, Robin

 25. Heey dit is mij allemaal gelukt en style.css werkt ook volledig in de child-theme alleen nu probeer ik in “mystile” (woocommerce) in het mapje theme->css->layout.css te override in mijn child theme maar dit helaas zonder succes. Hoe kan dit komen?

 26. Hoi Marijn,
  Inmiddels heb ik ‘succesvol’ een childtheme aangemaakt, namelijk Twentytwelve-child.
  En ik heb het lettertype en de letterkleur veranderd via css. Dit is zichtbaar in de weergave WYSIWYG, maar helaas niet in de browser(s). Dit is nu al enkele dagen het geval.
  Enig idee waar het fout gaat?
  Groeten, Vera

 27. Hoi Marijn! De eerste post die me een beetje in de juiste richting helpt. Thema dat ik gebruik is Foxy Portfolio (responsive). Website, http://www.etenvolgensmij.com. Moet mijn thema updaten, omdat ik al een week geen nieuwe items kan maken na de update van WP 3.9.1. Heb inmiddels jouw stappen gevolgd en een child thema aangemaakt. Lijkt goed te werken, alleen missen de categorieën ‘Home’, ‘Thuis Koken’ ed. en hun dropdown menu’s. Kan jij me verder helpen? Dank dank dank! Groet, Sanneke

 28. Hoi Marijn,

  bedankt voor je uitleg. ik probeer mijn Header aan te passen. Ik wil hem graag over de hele breedte van de site hebben en krijg het maar niet voor elkaar. Ik kan de kleuren etc. wel aanpassen in de inspecter, maar als ik de style.css dan upload naar de site veranderd er niets aan mijn site..

  hoe kan dit?

  ik hoor graag van je.

  groeten,

  Carsten.

 29. mooie tutorial. Op dit moment ik ben met behulp van TemplateToaster en mijn eigen thema’s ontwerpen. Uw tutorial is groot en gemakkelijk te begrijpen. In feite, als ik over een themagenerator praat, denk je niet dat dit echt makkelijk om kind thema met hen te maken. Ik beveel hier TemplateToaster voor degenen die willen een kind thema op gemakkelijke manieren maken.

 30. Helaas was ik tot voor kort nog niet bekend met child-themes. Ik heb al verschillende themes (templates) aangeschaft via Themeforest. Dat werkt uitstekend alleen als er een update wordt uitgebracht, verstoort dat vaak de hele layout van de site. Het kost dan enorm veel werk dit weer te herstellen. Kan iemand mij adviseren hoe dit aan te pakken?
  1.
  De templates hebben meestal in de admin al de mogelijkheid om uiterlijke aanpassingen te maken (zoals bijv. layout, kleuren, slidersettings etc.) aan website. Waar worden deze veranderingen eigenlijk opgeslagen, in de style.css of is dat verschillend?
  2.
  Kan ik dan eigenlijk het beste een kopie maken van de oorspronkelijke style.css van de site zoals ik die nu online heb staan en deze kopiëren naar de map van het child-theme? Of bestaat hier een betere oplossing voor?

 31. I want to share my experience of making child themes. As I am not an experienced developer, but I can make child themes with the help of TemplateToaster tool. This tool provides a lot of options through which anyone can make themes without even touching any code.
  Loading…

 32. ik kom er echt niet uit kan iemand mij helpen met teamviewer om een child theme te maken zpdat ik me updates kan doen

Trackbacks

 1. […] Eerst moeten we de functie oproepen. Dit moet je doen in functions.php. Maak je gebruik van een Child Theme, maak dan in de map van je Child Theme een nieuw php-bestand aan met de naam fuctions.php. Hier kun je dan gewoon de code invoegen en zal hij zelf de overige code van functions.php opzoeken van je basis-theme. Je kunt meer over Child Themes lezen in dit artikel. […]