Je eigen logo als standaard avatar

Soms kom je site’s tegen, en daar zie je dat bij elke bezoeker die reageert, en geen eigen avatar heeft, een standaard afbeelding van de website meekrijgt. Dit ziet er natuurlijk een stuk beter uit dan de standaard logo’s die je onder Instellingen –> Reacties vindt. Het is helemaal niet moeilijk om dit zelf ook te doen.

Avatar code toevoegen

standaard avatarsOmdat het dus een beetje saai is om bijvoorbeeld een Mystery man te kiezen (zie afbeelding hiernaast), gaan we een code toevoegen aan de functions.php van je thema. Om dit te doen ga je naar Weergave –> Bewerker.

Je komt nu op de pagina waar je style.css kunt bewerken. Aan de rechterkant is echter ook een rijtje met links. Kies uit dit rijtje ‘Themafuncties’. Hier gaan we een nieuwe code aan toevoegen. Scroll helemaal naar onder en voeg de volgende code toe:

[box style=”doc”]/* Voegt een door-jezelf gekozen avatar toe */
if ( !function_exists(‘fb_addgravatar’) ) {
function fb_addgravatar( $avatar_defaults ) {
$myavatar = get_bloginfo(‘template_directory’) . ‘/images/avatar.png’;
$avatar_defaults[$myavatar] = ‘Mijn avatar’;
return $avatar_defaults;
}
add_filter( ‘avatar_defaults’, ‘fb_addgravatar’ );
}[/box] Als je de code hebt toegevoegd, klik op ‘Bestand bijwerken’.

Avatar code aanpassen

Nu moet je de avatar uploaden naar /wp-content/themes/jou-actieve-thema/images. Dit kan je bijvoorbeeld doen via de filemanager (via je webhosting), of je ftp. Verder kun je de naam van de avatar veranderen. Dit ziet de bezoeker niet, maar het is overzichtelijk als je meerdere avatars hebt. Vul de naam in voor ‘Mijn avatar’.

Om jou avatar nu standaard te gebruiken, ga opnieuw naar Instellingen –> Reacties. Je kunt nu kiezen uit je eigen avatar.

Lees Interacties