WordPress – Eerste keer inloggen

Voor de serie ‘WordPress voor beginners’ hebben wij het artikel ‘WordPress – Eerste keer inloggen’ geschreven. In dit artikel zullen we voor het eerst inloggen op WordPress, en kort het dashboard uitleggen. In onze blog hebben we meer interessante artikelen voor WordPress beginners.

Hoe log ik in op mijn WordPress website?

Als je WordPress net hebt geïnstalleerd kan je voor het eerst inloggen. Je hebt je gebruikersnaam en wachtwoord al gekozen tijdens de installatie, maar nu moet je nog de inlogpagina vinden. Hiervoor is een speciale url. Je kunt deze opslaan als bookmark als je hem moeilijk te onthouden vindt.

Het inlog adres van WordPress is http://jouwdomein.nl/wp-admin. Plak dus “/wp-admin” achter de domeinnaam van je homepage.

Als je naar de inlogpagina gaat zul je op een pagina komen waar jij je gebruikersnaam en wachtoord kunt invoeren. Doe dit en klik op ‘Inloggen’.

Inlogvenster WordPress

Hoe werkt het WordPress dashboard?

Je zult nu op het dashboard van WordPress komen. Dit is de plaats waar je alles snel kunt bekijken. Je kunt het dashboard in twee delen verdelen. Aan de linkerkant is het menu van WordPress met koppelingen naar je berichten, pagina’s, plugins, instellingen, et cetera. Aan de rechterkant is de content van de pagina waar je bent. In dit vlak zul je op het dashboard snel een concept kunnen aanmaken, de statistieken bekijken, en nog een aantal andere dingen. Het dashboard zal vooral handig zijn als je website wat groter is. Hieronder zie je ons Dashboard. Afhankelijk van de plugins die je hebt geïnstalleerd kunnen hier meer of minder items in staan. Jouw dashboard kan er dus iets anders uit zien dan in ons voorbeeld.

Het Dashboard van WPHulp

Lees op onze andere pagina’s hoe je een pagina kunt aanmaken, beginnen met bloggen en nog veel meer. Nieuw met WordPress? In WordPress voor beginners staan allemaal handige blogs voor als je net bent begonnen met WordPress.