Wil jij anderen wat leren? Dan kun je dit natuurlijk klassikaal of persoonlijk doen, maar vervolgens is het opschalen erg lastig. Op een gegeven moment kun je namelijk niet nog meer uren per week gaan maken. Om alsnog verder te kunnen opschalen is het maken van een online cursus website een erg slimme stap.
Door een online cursus website maken kun jij via het internet mensen bereiken die interesse hebben in jouw cursus. Vervolgens kunnen ze gratis of na het betalen van een bepaald bedrag toegang krijgen tot al het materiaal van de cursus. Nu lijkt het maken van een cursus wellicht lastig, maar dat valt reuze mee. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig een online cursus website maken met WordPress en LearnDash.
Wat is LearnDash?
LearnDash is een van de populairste plugins die jij binnen WordPress kunt gebruiken om zelf een eigen online cursus te maken. Het voordeel van deze plugin en het systeem LearnDash is dat het erg eenvoudig werkt, je super veel mogelijkheden hebt en via verschillende methodes betalingen kan verwerken. Wil jij hier meer over weten? Dan kan ik je zeker aanraden om deze LearnDash review te lezen.
Maak jij binnen WordPress gebruik van een page builder. Dan hoef je hier met LearnDash geen afscheid van te nemen. LearnDash is namelijk volledig compatibel met page builders als Elementor. Hierdoor kun jij jouw volledige online cursus vormgeven via de Elementor editor, waar jij in dit geval al bekend mee was.
Dat LearnDash zo populair is kun je onder andere zien aan de bedrijven of personen die er gebruik van maken. Op dit moment maken namelijk grote bedrijven als Yoast SEO, de universiteit van Florida, DigitalMarketer en het programma van Tony Robbins gebruik van de LearnDash plugin.
Betalingen verwerken in de cursus
Natuurlijk wil jij geld verdienen aan jouw online cursus. Je wilt deze cursus hoogstwaarschijnlijk niet gratis op het internet zetten. In dit geval is het dan ook erg prettig dat LearnDash beschikt over verschillende mogelijkheden omtrent het betalen.
Je hebt als eerste de keuze uit verschillende prijsmodellen. Zo kun je kiezen voor een eenmalige betaling, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een maandelijks abonnement, het bundelen van pakketten en nog veel meer. Je bent met LearnDash dan ook erg flexibel om alles helemaal naar eigen wens te maken.
Het betalen van de cursus kan vervolgens ook weer op verschillende manieren. Zo kun je gebruik maken van PayPal, Stripe, 2Checkout en nog 300+ andere providers in combinatie met WooCommerce. Wil jij gebruik maken van Mollie? Dan is dit ook mogelijk met een simpele koppeling van Zapier.
Wat betaal je voor LearnDash
Een onderdeel dat natuurlijk niet mag ontbreken zijn de prijzen, want wat betaal je nu eigenlijk als je ervoor kiest om met LearnDash aan de slag te gaan?
Wanneer je ervoor kiest om aan de slag te gaan heb je de keuze uit twee verschillende soorten LearnDash. De eerste optie is de plugin waarmee jij zelf een cursus omgeving kunt maken. Hiervoor beginnen de prijzen vanaf $199 dollar per jaar.
Daarnaast kun je ook een abonnement voor LearnDash cloud aanschaffen. Hiermee krijg je ook direct hosting, een domeinnaam, meerdere templates en het automatisch onderhouden van jouw website. De kosten hiervoor bedragen $29 dollar per maand. Dit klinkt erg interessant, maar als jij al een hosting met domeinnaam hebt zal je dit hoogstwaarschijnlijk niet nodig hebben.
Conclusie
Wanneer jij op een goedkope en eenvoudige manier een online cursus wilt maken is WordPress de meest interessante keuze. Vanuit hier heb je vervolgens de keuze uit verschillende plugins, maar naar mijn ervaring werkt LearnDash hier toch echt het meest gebruiksvriendelijk. Zeker in combinatie met Elementor of Elementor Pro is het maken van een online cursus echt super eenvoudig.
Loop jij vast of heb jij extra informatie nodig? Dan kun je eens een kijkje nemen op nolimitwebdesign.nl. Hier vind jij erg veel informatie over het maken van online cursussen en de software programma’s die jij hiervoor zou kunnen gebruiken.
Geef een reactie