Een snellere website met caching

Wellicht heb je wel eens van de term caching gehoord. Maar wat houdt het precies in en wat doet het precies met je website? Die vragen worden in deze blog beantwoord. Daarnaast lees je ook hoe je caching op jouw eigen website kan toepassen.

Wat is caching?

Voordat je caching gaat toepassen op je website, is het wel zo handig om te weten wat het nou eigenlijk precies is. Het woord “cache” betekent letterlijk vertaald “opslagplaats”. Caching slaat bestanden van je website dus tijdelijk op. Dus wanneer bezoekers een pagina op je website bezoeken, zijn bestanden van de pagina in de cache opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat de pagina sneller laadt omdat de bestanden niet helemaal vanaf de server opgehaald moeten worden. Maar hoe werkt dat wanneer je net een aanpassing hebt uitgevoerd, of een nieuwe blog hebt gepubliceerd?

Waarom worden de laatste aanpassingen niet getoond?

Wanneer je gebruik maakt van caching op je website en net een aanpassing hebt gedaan, dan kan het zijn dat dit niet zichtbaar is voor je bezoekers. Wat moet je dan doen om het wel zichtbaar te maken? Het eerste dat je kan doen is een hard refresh (CTRL + F5). Worden de aanpassingen dan nog niet getoond, dan kun je in de backend van je website de cache flushen. Dit ververst de volledige website en toont alle laatst gemaakte aanpassingen.

Een snellere website

Caching zorgt ervoor dat je website sneller laadt. Dit is dus een handige tool om de bezoekerservaring van je website te verbeteren. Want ergernis nummer één onder je bezoekers is wachten. Wil jij je website versnellen, zorg er dan voor dat je gebruik maakt van een goede caching plugin.

De beste caching plugins voor WordPress

Er zijn een hoop verschillende caching plugins beschikbaar voor WordPress, zowel gratis als betaald.

W3 Total Cache

Met meer dan 900.000 downloads is W3 Total Cache één van de populairste caching plugins. W3 Total Cache biedt ontzettend veel opties om de plugin helemaal naar jouw wensen in te stellen. En het allermooiste van deze plugin is, het is helemaal gratis.

WP Rocket

Wil jij je website maximaal optimaliseren? Kies dan voor WP Rocket. Uit diverse testen is gebleken dat WP Rocket je website het beste optimaliseert. Deze plugin heeft dan misschien niet zoveel functies als W3 Total Cache maar is wel erg vriendelijk in gebruik en werkt erg doeltreffend. De plugin is verkrijgbaar vanaf $39. Het is misschien niet gratis, maar wel een goede investering voor een goed geoptimaliseerde snelle website.

Heb jij een eigen WordPress website en ben jij benieuwd wat de beste oplossing is voor jou? Neem dan gerust eens contact met ons op. Dan kunnen we samen de mogelijkheden bekijken voor jou en je website.

Lees Interacties