10 Must have WordPress plugins die je moet installeren

10 WordPress plugins voor beginners

Je weet vast al wel dat WordPress best wel veel mogelijkheden heeft. Wil je WordPress nog uitgebreider maken dan voeg je extra functionaliteit toe door plugins te installeren. Voor beginners is het vaak moeilijk om te kiezen tussen de meer dan 50.000 verschillende plugins die er in de WordPress repository worden aangeboden.

Daarom hebben we een aantal plugins op een rij gezet die je echt moet installeren om je website direct een succes te maken.

1. Yoast SEO (voorheen: WordPress SEO by Yoast)

Yoast SEO - WordPress SEO

Yoast SEO (ook bekend als WordPress SEO door Yoast) helpt je om je positie in de zoekresultaten te verbeteren. Ranking heet dat. SEO voegt een meta-omschrijving, SEO-titel en veel meer toe. Met Yoast SEO maak je meteen een vliegende start: alle relevante informatie voor zoekmachines wordt meteen goed gezet. Dit is dé plugin die wij altijd als eerste installeren.

Download Yoast SEO.

2. Jetpack

Jetpack by WordPress.com

Jetpack een perfecte plugin en installeert in 1 keer heel veel van de standaard functies die op WordPress.com al standaard zijn. Zeker voor beginners is dit een ontzettend handige plugin die je meteen goed op weg helpt. Het zorgt o.a. voor inzicht in je bezoekers, snelheid verbeteringen en de veiligheid van je website.

Download Jetpack.

3. WP Super Cache

WP Super Cache

Met caching maak je je website sneller. Door de laadtijd van je website korter te maken heb je minder frustratie bij je bezoekers en je scoort beter op Google. Er zijn diverse caching plugins beschikbaar, maar WP Super Cache is (van de gratis plugins) wellicht de meest populaire.

Download WP Super Cache.

4. iThemes Security (voorheen: Better WP Security)

iThemes Security

iThemes Security is een populaire plugin om je WordPress website een stuk veiliger te maken. In onze blog “5 Tips om je WordPress admin te beveiligen” schreven we al over deze plugin. Wat ons betreft een must-have plugin om hackers buiten te houden.

Download iThemes Security.

5. UpdraftPlus Backup and Restoration

UpdraftPlus Backup and Restoration

UpdraftPlus zorgt er voor dat er regelmatig (handmatig of automatisch) een back-up wordt gemaakt van je WordPress installatie. Met een back-up van alle bestanden en je database kan je in het geval van problemen je website snel weer herstellen naar een recente versie. Back-ups kan je bewaren op je eigen server, maar ook opslaan in de cloud. Wel zo veilig!

Download UpdraftPlus.

6. Akismet

Akismet

Akismet is standaard al geïnstalleerd als je begint met WordPress. Met deze plugin houdt je spam weg uit reacties op blogartikelen. Het is een gratis plugin voor niet-commerciële websites. Wil je Akismet ook gebruiken op zakelijke websites? Vanaf een paar euro per maand is je website beveiligd met Akismet.

Download Akismet.

7. Contact Form 7

Contact Form 7

Contact Form 7 is wellicht de meest populaire (gratis) plugin om snel formulieren op je website te plaatsen. Je maakt een oneindig aantal formulieren aan, niet alleen voor “contact”. Als je zonder poeha een goed formulier wilt hebben is deze plugin een goede start.

Download Contact Form 7.

8. WP-Optimize

WP-Optimize

WP-Optimize is een erg belangrijke plugin voor iedere WordPress site. Het zorgt er voor dat de database opgeruimd en geoptimaliseerd wordt. Je hebt verder geen kennis van MySQL of zo nodig. WP-Optimize ruimt alle onnodige gegevens op uit de database zoals: automatische drafts, niet goedgekeurde (spam) reacties en meer. Hierdoor is je website sneller.

Download WP-Optimize.

9. TinyPNG

TinyPNG

Met TinyPNG – Compress JPEG & PNG images kan je automatisch alle (JPG en PNG) afbeeldingen van je WordPress site comprimeren. Door het verkleinen van afbeeldingen wordt je website een stuk sneller. Dat is fijner voor je bezoekers en beter voor Google. Je installeert TinyPNG in een paar minuten, maar je hebt er wel een (gratis) API key voor nodig.

Download TinyPNG.

10. Simple 301 Redirects

Simple 301 Redirects

Simple 301 Redirects geeft de mogelijkheid om eenvoudig redirects van de ene pagina naar een andere pagina te maken. 301 Redirects zijn belangrijk als je een pagina verwijderd of vervangt door een meer recente pagina. Je laat dan aan zoekmachines weten dat de oude pagina is verwijderd en dat bezoekers automatisch doorgestuurd moeten worden naar de nieuwe pagina.

Download Simple 301 Redirects.

Conclusie

Er zijn echt veel fantastische WordPress plugins. De bovenste 10 zijn wat onze de must-have WordPress plugins die je goed op weg helpen om je site beter, sneller of eenvoudiger te maken. Welke plugin vind jij dat iedereen moet installeren? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees Interacties

Trackbacks