AdRotate om gemakkelijk affiliate banners te plaatsen op je website

Veel mensen met een eigen blog willen er uiteindelijk geld mee verdienen door middel van advertenties. Je kunt hiervoor natuurlijk Google Adsense voor gebruiken, maar affiliates zijn vaak meer rentabel. Met de plugin AdRotate kun je eenvoudig banners op je website plaatsen met een affiliate link erachter. AdRotate is volledig gratis en de support is erg goed.

AdRotate voor het eerst instellen

Het instellen van AdRotate is niet lastig. Zorg van tevoren even dat je alvast een afbeelding (banner) hebt en een affiliate link hebt, dan kun je gelijk aan de slag.

Als je plugin activeert, die je hier kunt downloaden, krijg je een nieuw kopje in het WordPress menu. Deze staat boven het knopje ‘Weergave’. Als je hierop klikt kom je op de ‘Ad Management’ pagina. Vanuit hier kun je al je advertenties bekijken. Om een nieuwe toe te voegen klik je linksboven op ‘Add new’.

Eerst moet je de basis gegevens invullen, zoals de titel (alleen voor jou zichtbaar), de code ervoor of hij geactiveerd is en hoeveelste hij in de rij is. In dit voorbeeld maak ik een advertentie voor WPMU.

<a href='http://premium.wpmudev.org?ref=xxx-562921'>
<img src='https://premium.wpmudev.org/wp-content/uploads/2012/05/250box.png' alt='WPMU DEV - The WordPress Experts' title='Check out WPMU DEV - The WordPress Experts' />
</a>

Je ziet een simpele code om de afbeelding klikbaar te maken. Als je op de afbeelding klikt ga je naar de affiliate link. Deze code kun je ook gebruiken voor jouw advertentie. Vervang enkel de url van de link en afbeelding en de tekst bij de alt en title tag. Deze code kun je dan plakken in de textbox ‘AdCode’. Je krijgt al een meteen een preview te zien van jouw code.

Bij de ‘Advanced’ instellingen kun je bijvoorbeeld de adverteerder selecteren. Zo kun je bijhouden voor wie welke inkomsten zijn als je met meerdere bloggers op een blog blogt. Ook kun je hier instellen om AdRotate bij te laten houden hoe vaak erop geklikt wordt.

AdRotate mangemant

Wat AdRotate doet

Nu kunnen we de advertentie plaatsen. Dit kun je doen doormiddel van een shortcode of php code. Met de php code kun je hem in je theme plaatsen waardoor hij altijd zichtbaar is op de plek waar jij hem wilt zonder extra werk. De shortcode kun je gebruiken als je hem zeer zelden wilt plaatsen.

Je vind deze php code of shortcode onder het kopje ‘Usage’ op de pagina waar je de afbeelding aanmaakt. Kopieer deze en plak hem op de plek waar jij hem wilt hebben. Je zult waarschijnlijk nog wel wat styling moeten aanbrengen om hem helemaal te laten passen in je layout. Hiervoor kun je een child theme gebruiken.

Je hebt nu een enkele advertentie gemaakt en geplaatst op je website. Je kunt ook meerdere advertenties maken en deze plaatsen in groepen. Zo wisselen de advertenties elkaar om. Ook kun je instellen om een advertentie maar een bepaalde tijd te laten zien, of te verdwijnen als er xx aantal mensen op hebben geklikt. Je kunt nog heel veel met deze plugin.

Lees Interacties

Reacties

  1. Nou heb ik Adrotate in weten te stellen, althans zo goed als. De advertentie draait alleen nou zou ik graag hebben dat deze advertentie alleen draait op de door mij geselecteerde pagina’s.
    Ik heb daarvoor al een groep aangemaakt, maar dat werkt niet helemaal zoals ik wil.
    Kan iemand mij hiermee helpen?