De 14 beste plugins voor het Genesis framework

De 14 beste plugins voor het Genesis framework

Het Genesis framework voor WordPress is het meest gebruikte framework binnen de WordPress community en sinds de overname door WP Engine wordt er de komende tijd nog meer van verwacht. Eerder schreven we al een blog over thema’s voor het Genesis framework en nu hebben we de 14 populaire plugins voor Genesis website voor je op een rijtje gezet.

1) Genesis Simple Edits

Zit je ook altijd te zoeken in de thema-instellingen of de .php bestanden waar je die copyright info / credits kan wijzigen? Met de Genesis Simple Edits plugin kun je eenvoudig deze footer text wijzigen, net zoals de post-info (verander ‘by’ in ‘door’ bv.) en de post-meta.

2) Genesis 404

Zowel Google als je bezoekers (zitten vaak op 1 lijn) vinden een maatwerk 404 pagina fijn. Gebruik je 404 pagina om bezoekers toch snel naar de juiste pagina binnen je website te loodse. Dat is ook nuttig voor je conversie! Met de Genesis 404 Page plugin kun je zelf heel eenvoudig, via de bekende WordPress editor je eigen 404 pagina maken.

3) Genesis Connect For WooCommerce

Webshops zijn hot, maar er zijn maar weinig kant en klare WooCommerce webshops op basis van het Genesis framework. En met oog op stabiliteit en zoekmachine optimalisatie is het natuurlijk wel ideaal om WooCommerce samen met het framework te laten draaien. Met de Genesis Connect For WooCommerce plugin kun je WooCommerce heel eenvoudig integreren met een Genesis child theme. Soms zijn er nog wel wat kleine CSS aanpassingen nodig voor de styling, maar dat weegt niet op tegen het voordeel van Genesis.

4) Genesis Responsive Slider

Een simpele responsive slider voor Genesis. Je kunt er over discussiëren of de slider zijn beste tijd niet gehad heeft, maar persoonlijk vind ik een slider nog steeds nuttig op websites die het voor een groot deel van uitstraling / sfeer moeten hebben. Met de Genesis Responsive Slider plugin kun je eenvoudig posts laten rouleren met de uitgelichte afbeelding, titel en de samenvatting (excerpt)

5) Genesis Simple Hooks

Met de Genesis Simple Hooks plugin kun je eenvoudig html, shortcodes en php koppelen aan ruim 50 hooks binnen het framework. Dit scheelt je aparte functions schrijven binnen je theme files. Okay dit is voor de wat gevorderde Genesis gebruiker, maar heel handig soms.

6) Genesis Tabs

In je sidebar heb je maar een beperkte ruimte en soms wil / moet je daar gewoon meer kwijt dan de ruimte toelaat. Met de Genesis Tabs plugin kun je eenvoudig optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte met behulp van eenvoudige tabs.

7) Genesis Simple Sidebars

Veel thema’s komen standaard maar met 1 of 2 sidebars. Onhandig, want soms wil je op pagina b wat anders onder de aandacht brengen dan op pagina a.  Met Genesis Simple Sidebars kun je heel eenvoudig meerdere sidebars maken en toekennen aan je pagina’s.

8) Genesis Translations

Als je een Nederlandstalige website wilt maken is het wel handig als het Genesis framework wordt vertaald. De Genesis Translations plugin doet dat voor je!

9) Genesis Title Toggle

Soms is het gewoon spuuglelijk als de titel van een pagina op de pagina zelf getoond wordt (bijvoorbeeld Home op de homepage), maar niet iedereen is handig genoeg om dat zelf in de code op te lossen (wie overigens Home als titel voor z’n homepage gebruikt snapt het nog niet helemaal. Met de Genesis Title Toggle plugin kun je eenvoudig per pagina aangeven of de titel wel of niet getoond moet worden.

10) Genesis Easy Columns

Niet alle thema’s hebben standaard een shortcode voor het maken van kolommen. Met de Genesis Easy Columns plugin kun je gemakkelijk vanuit de editor aangeven hoeveel kolommen je nodig hebt.

11) Simple Social Icons

Met de Simple Social Icons plugin kun je heel eenvoudig via een widget je social media iconen tonen. In de widget zelf kun je gemakkelijk de kleuren bepalen, zodat ze niet (zoals de originele kleuren van bv. facebook en pinterest) vloeken met je huisstijl.

12) Genesis Simple Share

Met de Genesis Simple Share plugin bepaal je zelf waar je social share buttons komen, aanvinken welke je wilt gebruiken en keuze uit 3 weergaven. Snel, stijlvol en betrouwbaar.

13) Genesis Simple Menus

Voor wie een menu toe wil voegen per pagina, bericht of categorie is er de Genesis Simple Menus plugin. Met deze plugin ben je de theme settings de baas.

14) Genesis Simple FAQ’s

Met deze plugin kun je zelf heel makkelijk een FAQ-pagina (veelgestelde vragen) maken. Zie als voorbeeld onze eigen FAQ-pagina. Je kan via shortcodes heel makkelijke verschillende FAQ-categorieën op een pagina plaatsen.

Heb je zelf nog goede suggesties? Laat het ons weten!

Lees Interacties