Eenvoudig advertenties toevoegen, hoe werkt dat?

Eenvoudig een advertentie toevoegen

Het opstarten van een (blog) website doe je vaak, omdat je het onderwerp interessant vindt. Maar eigenlijk wil je er gewoon geld mee verdienen. Het verdiende geld kan dan gebruikt worden om de kosten van het beheren van zo’n website te bekostigen. In deze blog leggen we uit hoe je met een plugin eenvoudig advertenties kan toevoegen. Lees gauw verder, want tijd is geld natuurlijk!

Advertenties plaatsen op een pagina of een post

De helden van WPBeginner (een bekende Engelse WordPress blog) hebben een plugin ontwikkeld. In eerste instantie was het de bedoeling dat zij er alleen gebruik van konden maken. Toch hebben ze besloten om deze plugin met iedereen te delen en daar zijn we blij mee. Dat scheelt weer een hoop werk. Als je de plugin hebt geïnstalleerd dan krijg je een nieuwe manier van posten. Deze manier kan je vinden onder ‘’pagina’s’’ in WordPress. Hierin komt een nieuwe plugin die verwijst naar Post Adverts. Dit kun je gebruiken om verschillende advertenties te plaatsen.

De eerste test

We hebben deze plugin natuurlijk eerst even zelf getest. Hierin hebben we twee advertenties uitgewerkt. De eerste verschijnt al in de eerste paragraaf. De tweede advertentie verschijnt aan het einde van je post. Een groot voordeel van deze plugin is dat je de content naar je eigen smaak kan optimaliseren. Wil je een afbeelding plaatsen of een advertentie met alleen tekst, het is allemaal mogelijk. Het is wel handig dat je basiskennis van HTML onder de knie hebt, anders kom je er echt niet uit. Er zit namelijk geen visuele builder ingebouwd. Deze basiskennis kun je tegenwoordig met verschillende apps al snel ontwikkelen.

Door de settings van deze plugin kun je verschillende opties aangeven. Zo kun je aangeven dat je de advertentie alleen terug wilt laten komen op een post, pagina of allebei. Dat is helemaal aan jou, want er staat bij beide nog niks aangevinkt. Hier moet je wel even goed op letten. Wat helaas niet kan, is dat er geen optie is dat je pagina’s kan uitsluiten via deze settings. Wat wel kan is het uitschakelen van een advertentie van een pagina of post.

In short

De Insert Post Ads is een handige plugin voor het toevoegen van advertenties, posts of pagina’s. Het is gewoon verschrikkelijk handig dat je zelf de keuze kan maken waar de advertenties verschijnen. Daarbij heb je de mogelijkheid om meerdere advertenties per pagina te kunnen plaatsen. We eindigen wel met een kritische nood, want deze plugin is te simpel om advertenties te kunnen roteren. Wil je dus ook je advertenties kunnen roteren, dan zal je op zoek moeten naar een andere plugin.

Lees Interacties