Jetpack by WordPress om eenvoudig je bezoekersaantallen bij te houden

Jetpack by WordPress is een plugin waar je onder andere eenvoudig je bezoekersaantallen kunt bijhouden van je website. Niet zo ingewikkeld en uitgebreid als Google Analytics maar alleen de informatie waar je iets aan hebt voor een kleinere blog of website. Met de deze plugin voor WordPress kun je, naast bezoekersaantallen bekijken, nog een aantal andere dingen maar dat komt aan bod in latere artikelen.

Voor de eerste keer instellen in WordPress

Om te beginnen moet je Jetpack by WordPress downloaden en installeren. Zoek onder plugins naar ‘Jetpack by WordPress’ en installeer deze. Als je de plugin activeert komt er een extra tab te staan onder ‘Dashboard’. Als je hierop klikt kun je ‘WordPress.com Stats’ activeren. Heb je deze geactiveerd dan kun je onder ‘Jetpack’  –> ‘Site statistieken’ de statistieken bekijken. Hier kun je zien hoeveel bezoekers je per dag op je blog krijgt, waar ze vandaan komen, waar bezoekers op zoeken (via de zoekmachine) als ze op jouw blog komen en nog veel meer.

grafiek jetpack voor wordpress

Wat Jetpack by WordPress doet

Nu je Jetpack hebt ingesteld ben je klaar. Het houdt vanaf nu je site statistieken bij. Jetpack voegt ook een nieuwe widget toe aan je dashboard waarop je kunt zien wat je bezoekersaantallen waren van de afgelopen dagen, wat de populairste artikelen waren van vandaag én de populairste zoekopdrachten.

Ook krijg je een mini grafiek in je adminbalk als je ingelogd bent en op je eigen website zit (de ‘voorkant’). Hierin zie je de bezoekersaantallen van de laatste dagen.

Naast deze site statistieken kun je nog veel meer met. Test een aantal functies uit als het je interessant lijkt, het kan nooit kwaad (echt niet, de maker van deze plugin is Automatic, die de makers zijn van WordPress).

Je kunt Jetpack by WordPress downloaden in de WordPress directory.

Lees Interacties

Reacties

 1. Jaimy Buunk zegt

  Hallo,

  Gisteren is er voor Jetpack een update gekomen. Deze heb ik geïnstalleerd, maar sindsdien kan ik de aantallen niet meer bekijken. Hoe kan dit? Ik heb van alles geprobeerd om het weer in orde te krijgen maar niets werkt. Het is voor mij een groot belang dat ik de statistieken kan bekijken omdat ik een nieuwssite heb.

  Met vriendelijke groet,

  Jaimy Buunk

  • Marijn Bent zegt

   Hallo Jaimy,

   Deze bug kun je melden bij de maker van de plugin.

   Hoe dit komt, kan ik vanaf hier niet zeggen. Misschien is er een probleem in samenwerking met een andere plugin. Probeer eens al je plugins uit te schakelen, en bekijk dan of Jetpack by WordPress het doet.

Trackbacks