Vijf gratis plugins om bezoekers terug te laten komen

In dit artikel licht ik 5 plugins uit waardoor je je bezoekers terug op je website laat komen. Dit doen je bezoekers vaak niet uit zichzelf, dus je moet ze een handje helpen. De plugins die ik hier laat zien zijn allemaal gratis te downloaden in de WordPress Plugin Directory.

Subscribe To Comments Reloaded

Als een bezoeker reageert op je blog, dan zal hij vaak niet meer terugkomen en kijken of er gereageerd is op zijn vraag/mening. Daarom raad ik het erg aan om ‘Subscribe To Comments Reloaded’ te downloaden.

‘Subscribe To Comments Reloaded’ is een plugin dat een checkbox onder het reactieformulier plaatst. Hier kan de bezoekers kiezen of hij een mailtje wilt ontvangen als er een nieuwe reactie wordt geplaatst. Zo houd je de discussie gaande, en loopt deze niet dood omdat je bezoekers niet meer terug komen.

subscribe to comments reloaded

Je kunt ‘Subscribe To Comments Reloaded’ gratis downloaden in de Plugin Directory van WordPress.

WP-Leads

Stuur jij al een nieuwbrief naar iedereen die zich daarvoor hebben aangemeld? Dan is deze plugin heel erg handig. Je bezoekers vullen hun email al in als ze een reactie plaatsen. Waarom nog een keer als ze zich willen inschrijven?

Zoals je misschien al hebt opgemerkt, als jij een reactie plaatst zul je onder het reactie veld een checkbox zien met de opties of je ook onze nieuwsbrief wilt ontvangen. Dit is door WP-Leads. WP-Leads zorgt ervoor dat je bezoekers zich meteen kunnen aanmelden voor je nieuwsbrief zonder nogmaals hun email adres in te vullen.

wpleads

Je kunt ‘WP-Leads’ gratis downloaden in de Plugin Directory van WordPress.

bbPress

bbpress

Door een forum te beginnen bouw je een community op. Veel zullen terug komen met hun vragen, evenals de mensen met de antwoorden. Een erg goede methode voor als je al een grote stroom bezoekers hebt.

‘bbPress’ is een WordPress plugin, gemaakt door de makers van WordPress. Je kunt eenvoudig je forum opzetten. Ook zijn er nu vele plugins beschikbaar voor ‘bbPress’.

Je kunt ‘bbPress’ gratis downloaden in de Plugin Directory van WordPress.

GD Star Rating

star rating

Bezoekers vinden het leuk om hun mening te geven, is deze post goed of niet, en hoeveel sterren zal ik het geven? Met ‘GD Star Rating’ kan dit gemakkelijk.

Met ‘GD Star Rating’ kun je snel een ‘duim op’ en een ‘duim neer’ toevoegen aan je posts. Ook is er een mogelijkheid om sterren toe te voegen, zodat je bezoekers kunnen stemmen hoe ze je post vonden. Dit is een goede manier om je bezoekers mee te laten denken en wellicht terug te laten komen om vaker je posts te beoordelen.

Je kunt ‘GD Star Rating’ gratis downloaden in de Plugin Directory van WordPress.

Membership

Mensen houden ervan als ze speciaal behandeld worden. Extra artikelen, gratis downloads, wat video’s, etcetera. Een optie om bezoekers terug te laten keren is door een membership ruimte te maken. Je bezoekers kunnen hier dan lid van worden, en dan kan jij ze overtuigen dat ze terug moeten komen door bijvoorbeeld een aantal video’s en gratis downloads.

‘Membership’ van WPMU.org is een uitgebreide, gratis lidmaatschap plugin. Je kunt eenvoudig pagina’s maken voor je leden, en zo je content verspreiden. ‘Membership’ is een gratis versie, toch zonder al teveel beperkingen.

Je kunt ‘Membership’ gratis downloaden in de Plugin Directory van WordPress.

Lees Interacties