WordPress SEO by Yoast om hoog in de zoekmachines te komen

Als je een website hebt, wil je natuurlijk dat deze gevonden wordt. Met de WordPress SEO plugin van Joost de Valk (of anders gezegd, Yoast) zul jij snel de zoekmachines bestormen. Dit is de beste SEO (zoekmachine optimalisatie) plugin, en dat helemaal gratis.

WordPress SEO voor het eerst instellen

Als je de plugin activeert zul je een melding krijgen dat WordPress SEO jou wilt rondleiden. De plugin helpt je dus om alles goed in te stellen. Verder zul je opmerken dat er een nieuw kopje verschijnt onder ‘Instellingen’, met als titel ‘SEO’. Als je hierop klikt zullen er een aantal pagina’s verschijnen die je allemaal moet afgaan om WordPress SEO goed in te stellen. Op vele pagina’s hoef je enkel te selecteren wat jij belangrijk vindt. Alles wijst zichzelf omdat onder elk vakje een uitleg staat. De pagina ‘Titels’ is iets lastiger. Je moet hier de standaard titels voor bijvoorbeeld je homepage instellen.

instellen titles

Om dit allemaal in te stellen is er onder aan de pagina een handige lijst. Hier zul je tags vinden die je kunt gebruiken in de invulvelden. Zo kan je eenvoudig de datum in de titel plaatsen, of de titel van de pagina zelf.

WordPress SEO kan ook gemakkelijk een sitemap voor je website genereren. In een sitemap staan alle pagina’s en posts, zodat de zoekmachines snel je website in kaart kan brengen. Door een sitemap zal je eerder resultaat merken, ik raad je aan om de sitemap dus te genereren.

Verder kun je ook je permalinks optimaliseren. Zou haal ik altijd de /category/ uit mijn categorie links. Dit zorgt voor mooiere links, en deze worden beter gevonden door de zoekmachines.

Als laatste kun je ook kruimelpad maken en je RSS feed aanpassen. Het kruimelpad zijn links op een website die laten zien waar je bent. Boven deze post zul je ‘Home» Plugins » WordPress SEO by Yoast om hoog in de zoekmachines te komen’ vinden. Dit is zo’n broodkruimelpad. Erg handig en overzichtelijk voor je bezoekers, en Google zal, in dit voorbeeld, ook je homelink en categorielink opnemen.

Bij de instellingen voor je RSS feed kun je instellen wat voor en achter je RSS bericht moet komen. Zo kun je aan het eind van het bericht linken naar je website, of een link naar de auteur van het bericht.

Wat WordPress SEO doet

Als je alles hebt ingesteld zal er een extra box onder de editor van pagina’s en berichten verschijnen. Hier kun je de zoekmachine optimalisatie teksten invullen.

Het is allemaal redelijk simpel in te vullen. Bedenk alleen waar veel op gezocht zal worden en vul dit hier in. Als je het bericht opslaat als concept zal WordPress SEO ook laten zien wat goed of niet goed is. Om je pagina te analyseren klik je op de tab ‘Pagina analyse’, en hier zul je een lijstje zien wat je goed doet of niet. Dit is heel erg handig om de pagina te analyseren, en ik raad je aan op dit bij al je pagina’s te doen.

WordPress SEO by Yoast pagina analyse

WPBeginner heeft een uitgebreide tutorial gemaakt om WordPress SEO in te stellen. Je kan deze hier lezen.

Conclusie

De plugin WordPress SEO by Yoast is verreweg de beste zoekmachine optimalisatie plugin van WordPress. Iedere website die beter gevonden wilt worden in de zoekmachines moet deze plugin snel downloaden. Verder is de plugin geheel gratis, dus waarom niet?

Je kunt WordPress SEO by Yoast downloaden in de WordPress plugin directory.

Lees Interacties