WP Quick Deploy om snel je favoriete plugins te installeren

De vervelende taak om bij startende WordPress blogs alle belangrijke plugins te installeren. Hier is nu een plugin voor, WP Quick Deploy. Met deze plugin kun je uit een uitgebreide lijst de bekendste plugins selecteren en installeren. Wil je er eentje bij? Mail de auteur van WP Quick Deploy, en hij zet je plugin erbij.

WP Quick Deploy voor het eerst opstarten

Om WP Quick Deploy in te stellen hoef je weinig te doen. Dit is een geval van ‘Plug and Play’. Download de Plugin, activeer deze, en je kunt meteen al je plugins installeren.

Plugins wp quick deploy

Anders dan ik zou verwachten, kun je de pagina van WP Quick Deploy vinden onder ‘Instellingen’. Een meer gepaste plek vind ik onder ‘Plugins’, aangezien plugins installeren het doel is van WP Quick Deploy.

Wat ik erg lekker vind werken, is dat je snel de plugins kunt selecteren. Het is allemaal weergegeven onder duidelijke categorieën, en als je niet weet wat een plugin doet, naast elke plugin staat een link naar de officiele Wordpress plugin pagina, waar je de uitleg van de auteur kunt vinden.

Wil je de plugins meteen laten activeren? Dat kan je kunt onderaan een checkbox selecteren wat de plugins automatisch activeert, dat bespaart je weer wat tijd.

Conclusie

WP Quick Deploy is een hartstikke handige plugin als je snel een aantal plugins wilt installeren. Staat er een plugin die je vaak gebruikt niet tussen? Je kunt de auteur mailen, en bij mij reageerde hij binnen 2 dagen dat mijn aangevraagde plugins er tussen stonden. Een aanrader voor iedereen die het ook een vervelende taak vindt om de belangrijkste plugins te installeren.

Je kunt WP Quick Deploy downloaden in de WordPress plugin directory.

 

Lees Interacties