WordPress is makkelijk in gebruik, waardoor je makkelijk je eigen website kunt bouwen. Maar er zijn keuzes te over als je een content management systeem (CMS) zoekt voor je website. We bespreken een aantal alternatieven voor WordPress.
Hubspot
Je zou Hubpot het duurdere alternatief voor WordPress kunnen noemen. Webs heeft een vergelijking van WordPress en Hubspot geschreven. Voor bedrijven is Hubspot een interessante optie, omdat het CMS onderdeel uitmaakt van een marketing-, sales- en servicepakket. Daardoor kun je je contentstrategie gemakkelijk verbinden aan de klantreis. Het is mogelijk om een CRM-systeem te integreren met je website, zodat klanten automatisch zo optimaal mogelijk gefaciliteerd kunnen worden. De intuïtieve gebruikersinterface maakt Hubspot ondanks de geavanceerde mogelijkheden ook makkelijk om mee te werken.
Wix
Wil je zelf je website bouwen, maar zoek je meer gebruiksgemak dan WordPress? In de editor van Wix kun simpel elementen in je website slepen en verplaatsen. Je kunt ook gebruikmaken van bijna 600 gratis websitesjablonen. Bij WordPress zijn er slechts een tiental gratis sjablonen. Ook beschikt Wix over een zeer uitgebreide App Market waar je bijna alle hulpmiddelen kunt vinden die je nodig hebt voor je website. Sommige plug-ins zijn alleen te gebruiken als je een abonnement hebt afgesloten, maar dat is bij WordPress ook zo.
Weebly
Weebly onderscheidt zich in het bijzonder van WordPress door uitstekende functies op het gebied van e-commerce. Hoewel de functies niet zo geavanceerd zijn als bij WordPress, zijn ze namelijk wel al van tevoren geïnstalleerd en zijn de kosten ervoor lager. Daarnaast is het Weebly makkelijk om een sjabloon te bewerken naar je eigen wensen. Hoewel je met Weebly bijna elk type website kunt maken, leent het zich in het bijzonder voor kleine webshops.
Typesetter
Typesetter is een alternatief voor zowel WordPress als simpele websitebouwers. Het heeft een zogenaamde ‘What You See Is What You Get’ editor, waardoor hetgeen jij in de editor ziet hetzelfde is als wat er aan de voorkant zichtbaar is. Het voordeel daarvan is dat je je niet bezig hoeft te houden met ingewikkeldere zaken rondom opmaak. Een ander interessant voordeel, is dat je in het systeem per pagina kunt opvragen hoe snel ze laden. Je kunt dan langzame pagina’s optimaliseren, zodat Google je website makkelijker vindt. Een nadeel van Typesetter is dat het systeem via FTP geïnstalleerd moet worden.
Heb je een groot budget en een wens voor een geavanceerde, uitgebreide website? Daarvoor is gebruiken maken van een kant en klaar CMS minder geschikt, omdat dit je te weinig vrijheid biedt om je website volledig naar je eigen ideeën vorm te geven. In dit geval kun je het beste aankloppen bij een bedrijf dat websites vanaf de grond opbouwt voor maatwerk. Zij kunnen je ook adviseren over en helpen bij content management op je website.
Geef een reactie