Hoe maak je een WordPress-site mobielvriendelijk

Hoe maak je een WordPress-site mobielvriendelijk - WP-Hulp

Het is vast geen verassing voor je dat tegenwoordig iedere WordPress-site mobiel vriendelijk dient te zijn. Kijk maar eens rond, waar je ook bent, de helt van de mensen zitten op de telefoon en ze maken gebruik van het internet. Wij hebben hier enkele tips voor jou welke je kunt gebruiken om jouw WordPress-site mobiel vriendelijk te maken.

De hoofd onderwerpen:

  • Begrijpen waarom het belangrijk is
  • Een goed thema gebruiken
  • De juiste plugins selecteren
  • Mobiel vriendelijke pop-ups gebruiken

1. Waarom zijn mobielvriendelijke sites zo belangrijk?

In 2018 vonden van alle (wereldwijd) bezoekjes aan een website 52,2% plaats via een mobiele telefoon. Dat betekent dat meer dan de helft van de bevolking overgaat op telefoons en tablets via traditionele desktop-apparaten, dus om deze bij te houden, moet jou website gereed zijn voor weergave op elk schermformaat. Een mobielvriendelijk ontwerp zorgt voor een positieve gebruikerservaring en helpt jouw ​​gebruikers onderweg te vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Niet alleen ervaring van de gebruikers is belangrijk maar ook die van Google. Sinds 2015 is Google al bezig met ingrijpende veranderingen door te voeren om sites op mobielvriendelijkheid te beoordelen.

2. Een goed thema gebruiken

Stel je koopt of je hebt een website laten maken welke niet responsive is, om als voorbeeld te nemen heb jij een iPhone 7, en net is de iPhone 11 uitgekomen, deze hebben allebei een andere scherm resolutie. Het kan zijn dan jouw website er perfect uitziet op de iPhone 7 maar op de iPhone 11 kunnen de randen eraf vallen en kan het zelfs zo zijn dat jouw volledige lay-out er anders uit ziet als jouw site er niet goed op reageert.

Je website ziet er misschien geweldig uit op één mobiel apparaat, maar je moet deze echt testen op een breed scala aan schermformaten om te weten of deze echt reageert. Zelfs als je een hele hoop oude telefoons hebt rondslingeren, kan dat een tijdrovend proces zijn om het op elk scherm te testen. Wil je testen of jouw website voldoet dan kun je dit gratis via Google search console uitvoeren.

3. Gebruik (of maak) een responsive WordPress-thema

Als je onlangs een nieuw WordPress-thema hebt geïnstalleerd, is de kans groot dat het in orde zit en jouw site op je iPhone perfect wordt weergegeven. Als je thema al een tijdje bestaat, is het misschien tijd voor een kleine update.

Als eerste: controleer je je WordPress-versie en huidige themaversie nogmaals. Als er updates beschikbaar zijn, begin je daarmee. Sommige updates bevatten mobielvriendelijke elementen en kunnen voldoende zijn om je problemen op te lossen. Als updates niet lukken, is het waarschijnlijk tijd om een ​​nieuw thema te zoeken of te overwegen je eigen thema te maken.

4. Gebruik responsieve plug-ins

Plug-ins voegen functionaliteit toe aan je WordPress-site, zodat ze niet altijd iets toevoegen aan de front-end. Maar in het geval dat ze een fysiek element aan jouw site toevoegen zorg er dan voor dat deze goed schaalt op alle schermformaten, of je op zijn minst de optie geeft om het uit te schakelen op kleinere schermformaten. Wil je meer informatie lees dan ook ons bericht over de 10 must have plugins voor wordpress

Zolang je een responsief thema en plug-ins hebt die zich goed gedragen op mobiel, zal je site er echt goed uitzien voor weergave op kleinere schermen. Er is echter nog een ding waar je aan moet denken om er echt voor te zorgen dat jouw bezoekers tevreden zijn (mits de content goed is).

5. Vermijd het toevoegen van pop-ups op mobiele apparaten

Als je probeert een e-maillijst samen te stellen met jouw WordPress-site heb je waarschijnlijk diverse opt-ins ingebouwd. De meeste aanmeldingsformulieren voor e-mail werken prima op iPhone en andere mobiele apparaten.

Pop-ups zijn echter een ander soort. Google is begonnen met het bestraffen van sites met opdringerige pop-ups, ook bekend als opt-ins die de inhoud van een site dekken. Dit omvat pop-ups (ongeacht of ze onmiddellijk worden weergegeven of nadat een gebruiker enige tijd op de site is geweest) en elk ander type opt-in dat een gebruiker moet weigeren voordat hij toegang krijgt tot de inhoud op de pagina. Let ook op dat jouw AVG niet wordt gezien als zo’n frustrerende pop-up waardoor je problemen gaat krijgen met Google.

Ons advies is om geen pop-ups te gebruiken voor mobiele apparaten, probeer de mensen op een andere manier binnen te halen.

Lees Interacties