Blaas je oude blogs nieuw leven in

Schrijf jij al jaren regelmatig blogs? Dan ben je heel goed bezig. Want om een succesvolle blogger te zijn, is het van belang dat je op een regelmatige basis je klanten content voorschotelt. Maar kijk zo nu en dan ook even naar je oude blogs. Want klopt de inhoud nog wel? Is de informatie nog wel relevant of is het nu een beetje achterhaald? Lees in deze blog waarop je oude blogs moet screenen om ze weer tot leven te brengen.

Werken de links nog wel?

Heb je in je blogs gebruik gemaakt van links? Dan is het verstandig om te checken of deze pagina’s nog überhaupt bestaan. Dit geldt ook voor interne links. Misschien dat je je pagina’s al hebt aangepast en het niet meer klopt met waar je naar toe linkt. Check dit dan ook. Uiteraard kan je dit controleren door simpelweg op de link te klikken. Of installeer de WordPress plugin Broken Link Checker.

Kan je interne linkbuilding toepassen?

Als je dan toch bezig bent om je links te checken, kan je misschien nieuwe interne links in je oude blog toevoegen. Want toen je je oude blog schreef, stonden er minder artikelen op je website. Nu je er meer hebt, zou het kunnen dat je oude blog een verband heeft met een een nieuwe blog. Verwijs hier dan ook naar in je oude blog. Ook voor je bezoekers is dit extra fijn. Grote kans dat zij de gelinkte artikelen ook interessant vinden.

Voldoet de tekst aan je huidige standaarden?

Toen je begon met je WordPress blog moest je nog een beetje uitzoeken wat je schrijfstijl was. Of hoe je je lezers wou benaderen. Ondertussen ben je een routinier, en heb je vast je eigen weg gevonden, die je prettig vindt. Tijd om te checken of je oude blogs nog wel voldoen aan je huidige schrijfstijl.

Klopt de inhoud van het bericht nog wel?

Soms verandert informatie, of wordt er een nieuwe ontdekking gedaan waardoor blijkt dat de werkelijkheid anders zit dan voorheen werd gedacht. Het zou daarom kunnen als je een informatief blog hebt geschreven, de informatie niet meer allemaal klopt. Of dat het enigszins om nuance vraagt. Check je blogberichten dan ook hierop. Herschrijf eventueel stukken tekst, of schrap onnodige alinea’s.

Staan je blogs wel in de goede categorie?

Terwijl je je oude blogs inhoudelijk screent, check dan ook meteen even of je blog wel in de goede categorie staat. Misschien heb je ondertussen nieuwe categorie waaruit je kan kiezen. En past je oude blog nu beter in een nieuwe rubriek.

Zijn je afbeeldingen aan een metamorfose toe?

Grote kans dat ook je afbeeldingen nieuw leven moet worden ingeblazen. Zijn ze nog wel van deze tijd? En kloppen ze nog wel bij herschreven tekst? Maak dan ook met je mobiele telefoon zelf een passende nieuwe foto.

Zijn je blogs SEO-vriendelijk?

Om te scoren in zoekmachines moet je teksten zo “seo-optimaal” schrijven. In de loop van jaren heeft Google zijn eisen opgeschroefd. Misschien dat je je oude blogs nog volgens de “oude-regels” hebt geschreven. Denk aan:

  • Heb je bij je afbeelding je ALT teksten ingevuld?
  • Staat in je titel het zoekwoord waar je op gevonden wil worden?
  • Zijn je (sub)koppen begrijpelijk en duidelijk?
  • Wissel je teksten af met bullingpoints en lijstjes.

Tip: Mocht je nog niet de gratis Yoast SEO-plugin gebruiken, dan is het nu echt de hoogste tijd. Yoast geeft je advies voor  SEO-vriendelijke teksten.

Laat je oude blogs herleven!

Heb je je oude blogs weer helemaal nieuwe leven ingeblazen? Doodlopende linkjes gecheckt, nieuwe afbeeldingen gecheckt, en teksten “seo-proof” gemaakt? Dan is het de hoogste tijd om ’em weer onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Zorg dat de nieuwe blog weer bovenaan terecht komt, zodat iedereen het meteen ziet.

Lees Interacties