Meer bezoekers op je website, met deze praktische tips

Je hebt een prachtige WordPress website gemaakt die door zoveel mogelijk mensen gezien mag worden. Maar je bezoekersaantal laat misschien nog te wensen over. Wat kan je dan allemaal doen om ervoor te zorgen dat er meer bezoekers op je website komen? In deze blog geven we je wat praktische SEO tips, zodat meer mensen je website weten te vinden.

Hoger in de zoekresultaten

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimazation. In het Nederlands vertaalt betekent dit optimalisatie voor zoekmachines. Dit zijn dus aanpassingen die je aan website doet met als doel om je website hoger in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google te krijgen. En zo dus meer bezoekers op je site te krijgen.

Waar let Google allemaal op?

Om je website te optimaliseren voor de zoekmachines is het handig om te weten waar waarde aan gehecht wordt. Als je met je website daarop in weet te spelen, alleen dan kan je je website hiervoor optimaliseren.

Goede content

Google is slimmer dan je denkt. Je schrijft natuurlijk je teksten voor je bezoekers en natuurlijk ook een beetje voor de zoekmachines. Tegenwoordig kan Google teksten inhoudelijk beoordelen. Een goede tekst voldoet aan de volgende punten:

  • Minimaal 300 woorden
  • Goed leesbare tekst
  • Duidelijke structuur, gebruik van alinea’s en subkoppen
  • Geen grammatica- en/of spelfouten
  • Gebruik van afbeeldingen en video’s

Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe content plaatst en je huidige content actualiseert. Zo weet Google dat de website actief wordt bijgehouden. Maar let op, probeer Google niet te foppen door teksten van anderen te kopiëren. Op duplicate content (zoals dat heet) wordt streng gecontroleerd en word je afgestraft.

Technisch goede website

Wanneer je website technisch goed in elkaar zit zal Google je website belonen door deze hoger in de zoekresultaten te plaatsen. Denk hierbij aan onder andere:

  • Goede, schone code
  • Responsive website (functionerend op alle devices)
  • Snelle laadtijden (nummer 1 ergernis onder je bezoekers: wachten)
  • SSL certificaat

Je bezoekers zijn het belangrijkste uitgangspunt voor de beoordeling van je website. Een website moet dus gebruiksvriendelijk zijn, snel functioneren en veilig met de gegevens van de bezoekers omgaan. Daarnaast werkt goede hosting ook bevorderlijk voor je website. Investeer dus in een goede en betrouwbare hostingpartij.

Actief op sociale media

Ook social media wordt door Google in de beoordeling van je website meegenomen. Het aantal “likes” en “shares” wordt gemeten. Zorg dus dat je hier actief gebruik van maakt. Goed gebruik van social media kan er sowieso voor zorgen dat meer mensen je website weten te vinden. Mensen zitten niet dagelijks op jouw website, maar wel op social media. Meer bezoekers op je website betekent een succesvollere website.

Handige tools voor een succesvollere website

Om het je een stuk gemakkelijker te maken zijn er wat tools die je kan inzetten om je website beter te optimaliseren met oog op SEO.

Optimaliseer je content met de Yoast plugin

Wanneer je je content wilt optimaliseren voor de zoekmachines kan je gebruikmaken van de Yoast plugin. Eigenlijk doet deze plugin zelf niks om je SEO te verbeteren. Yoast beoordeelt je teksten en geeft je tips hoe je deze kan optimaliseren. Wanneer je deze adviezen opvolgt, heeft dit een positief effect op de resultaten van je pagina.

Een snellere website met Google Pagespeed

Wil jij weten hoe jouw website scoort op snelheid? Dit kun je eenvoudig meten met behulp van Google Pagespeed Insights. Ga naar de website, plak je website URL in het venster en je krijgt gelijk de score van jouw website te zien. Daarnaast zie je gelijk wat er wel en juist niet goed gaat op je website en krijg je adviezen om je website te optimaliseren.

Bepaal waarop je gevonden wilt worden

Je moet voor jezelf bepalen op welke zoektermen je gevonden wilt worden. Om op de juiste zoekwoorden te optimaliseren kun je gebruik maken van de Google Zoekwoordplanner. Je kan hier zien hoe populair verschillende zoektermen zijn en hoe het zit je concurrentie. Je moet hierin de juiste balans zien te vinden tussen zoekwoorden waar mensen wel echt op zoeken en waar je niet concurreert met te grote/sterke websites.

Een andere handige tool is de website Answer The Public. Dit is een website waar je zoektermen kan invoeren. De website laat vervolgens zien hoe mensen hierop zoeken in de zoekmachines en komt met voorbeelden van zoekopdrachten. Erg handig.

Ook meer bezoekers op jouw website

Begint het al te jeuken? Ga dan vandaag nog aan de slag met deze handige tips en zorg ervoor dat jouw website beter gevonden wordt en meer bezoekers trekt. Kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij helpen je graag jouw website te verbeteren.

Lees Interacties