Je klanten op de hoogte houden met een nieuwsbrief

Als onderdeel van je website kan het zijn dat je je bezoekers op de hoogte wilt houden. Je kan dit gemakkelijk doen door middel van een nieuwsbrief. Maar je kan klanten niet zomaar ongevraagd mails sturen. In deze blog behandelen nieuwsbrieven. Hoe maak jij de perfecte nieuwsbrief en wat mag wel en wat mag juist niet.

Voorkom dat je spam verstuurt

Wil je je klanten op de hoogte houden door middel van een nieuwsbrief, dan moet je hier eerst toestemming voor hebben. Heb je geen toestemming en verstuur je ze toch een nieuwsbrief, dan wordt dit gezien als spam. Dus zorg dat je toestemming krijgt, want op het versturen van spam staan hoge boetes.

Toestemming voor het versturen van nieuwsbrieven

Er zijn verschillende manieren om toestemming te krijgen van voor het versturen van een nieuwsbrief. Je kan bijvoorbeeld een aanmeld formulier plaatsen op je website. Je moet dan wel goed de meerwaarde voor klant communiceren. Niet iedereen zit namelijk zomaar op een nieuwsbrief te wachten. Ook kan je de klant overhalen door bij inschrijving een cadeau aan te bieden. Zoals bijvoorbeeld een gratis e-book of een kortingscode. Willen ze deze ontvangen, moeten ze zich eerst aanmelden.

Afmelden voor de nieuwsbrief

Elke nieuwsbrief die je verzend moet een opt-out bevatten. Dit is een linkje of knop waarmee mensen zich voor je nieuwsbrief kunnen afmelden. De ontvanger moet namelijk altijd kunnen beslissen of ze de nieuwsbrief willen opzeggen of niet.

Je ontvangers te vriend houden

Zorg ervoor dat je klanten niet te vaak mailt. Stuur daarom hooguit één keer per maand een nieuwsbrief. Zorg er daarnaast voor dat de inhoud van de mail relevant is voor de ontvanger. Als ze de meerwaarde niet inzien is de kans groot dat ze je mails niet meer openen en zich zelfs voor de nieuwsbrief uitschrijven. De perfecte nieuwsbrief voldoet aan de volgende punten:

  • Een pakkende titel
  • Relevante informatie voor de ontvanger
  • Aantrekkelijke lay-out en goede afbeeldingen
  • Niet te vaak versturen

Een betere nieuwsbrief met Mailchimp

Er zijn online verschillende tools te vinden die je helpen bij het creëren van een nieuwsbrief. Mailchimp is één van deze tools. Je kan hiermee eenvoudig de lay-out van je nieuwsbrief bepalen. Daarnaast kan je lijsten aanmaken van ontvangers, inzichten krijgen wie je mail heeft geopend en wie actie heeft ondernomen. Zo heb je dus een kijkje op wat goed scoort, en kun je je nieuwsbrief hierop optimaliseren. Het mooie aan Mailchimp is ook dat de gratis versie al heel veel opties biedt en dat het te integreren is op je WordPress website.

Wil jij jouw Mailchimp account integreren op jouw WordPress website, maar weet je misschien niet helemaal precies hoe? Geen probleem, neem gewoon even contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Lees Interacties