Waarom je nu moet overstappen op https

Je hebt het vast al wel gezien, steeds meer websites draaien tegenwoordig op https in plaats van http. Wat doet dit precies en waarom wordt dit noodzakelijk? Dat lees je in deze blog. Daarnaast lees je ook wat jij kan doen om dit ook op jouw website te krijgen.

Wat is een SSL certificaat?

Om je website op https te laten draaien het je een SSL certificaat nodig. SSL staat voor Secure Socket Layer. Dit zorgt voor een extra beveiliging wanneer bezoekers op je hun gegevens invoeren in een formulier of invulveld. Zodat hackers de gegevens niet kunnen onderscheppen. Je bent tenslotte aansprakelijk voor privacy gegevens wanneer deze op je website zijn ingevuld.

Wat zijn de voordelen van SSL?

Het hebben van een SSL certificaat op je website heeft zo de nodige voordelen.

Veiligere website voor je bezoekers

Zoals ik al eerder schreef, beschermt het SSL certificaat de website wanneer je bezoeker zijn of haar gegevens op je website invult. Je verkleint hiermee de kans dat hun gegevens in verkeerde handen vallen.

Meer vertrouwen uitstralen op je website

Wanneer je website op https draait, zie je in de adresbalk een groen slotje en het woord “veilig” staan. Hiermee straal je naar je bezoekers uit dat je de veiligheid van hun gegevens belangrijk vindt en serieus neemt. Daarnaast zullen je bezoekers zich ook veiliger voelen op je website.

Je website hoger in de zoekmachines

Google vindt veiligheid belangrijk. Daarom worden websites met een SSL certificaat beloond, ze worden namelijk hoger in de zoekresultaten getoond. Wanneer je website geen SSL certificaat heeft gaat dit gevolgen hebben. Zo worden websites zonder SSL certificaat gemarkeerd als onveilig.

Google Chrome strenger op onbeveiligde websites

Vanaf Google Chrome versie 62 worden websites zonder SSL certificaat afgestraft. Waar websites met SSL certifcaat een groen slotje tonen en de melding “veilig”, zullen websites zonder SSL gemarkeerd worden als “niet veilig”. Ook krijgen je bezoekers deze melding wanneer ze een invulveld of formulier willen invullen.

Hoe krijg ik mijn website op https?

Heb jij nog geen SSL certifaat op je website, dan is het slim om dit zo snel mogelijk te regelen. Het certificaat kun je eenvoudig aanvragen bij je Hostingprovider. Zij kunnen je hiermee verder helpen. Je moet certificaat alleen wel instellen op je website, zodat je website op correcte wijze op https draait.

Mocht je hier niet uitkomen kunnen wij dit ook voor je doen. Neem dan gerust even contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. We zullen er dan voor zorgen dat jou website veilig is en voldoet aan de nieuwe regels van Google.

Lees Interacties