Je website is nooit klaar, blijf up to date

Je bent nu een paar maanden bezig geweest met het maken van je eigen WordPress website. Je hebt een mooi thema gekozen, de juiste plugins geïnstalleerd, alle teksten en afbeeldingen zijn geplaatst. Klaar om live te gaan met website. Eindelijk is de website klaar. Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Een website is nooit klaar, nu begin je pas. In deze blog lees je waarom je website nooit écht af is.

Je website altijd up to date

Waarschijnlijk is het geen nieuws voor je, maar wanneer je een website hebt moet je er altijd voor zorgen dat deze up to date is. Regelmatig komen er nieuwe updates en versies uit van bijvoorbeeld je thema, je plugins en natuurlijk van WordPress. Zodra er een nieuwe versies beschikbaar komen is het belangrijk om te updaten. Zo blijft je website up to date blijft.

Waarom moet je je website updaten

Wanneer je website up to date is, functioneert deze goed en is je website ook zo veilig mogelijk. Zo maak je het hackers dus moeilijker om je website binnen te dringen of te hacken. Daarnaast is je website ook veiliger voor je bezoekers. Je wilt natuurlijk dat de gegevens van je bezoekers of klanten zo veilig mogelijk zijn. Een datalek is natuurlijk nooit leuk.

Ook je content up to date houden

Naast het technisch up to date houden van je website is het ook belangrijk dat je je content regelmatig bijwerkt. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe locatie, dan moet je niet vergeten je adresgegevens op je website hierop aan te passen. Of heb je misschien een nieuwe collega, voeg deze dan toe op de “over ons” of op je teampagina. Wanneer je de content op je website niet bijwerkt kunnen je bezoekers het idee krijgen dat ze op een verouderde website zitten te kijken. Dat wil natuurlijk zien te voorkomen.

Nieuwsberichten en blogs

Om je website actueel te houden is het een goed idee om nieuwsberichten te plaatsen of regelmatig een blog te plaatsen. Zo krijg je regelmatig nieuwe content op je website. Je bezoekers zien dat de website actueel is en wordt bijgehouden. Daarnaast werkt dit ook positief voor je resultaat in de zoekmachines. Zo wordt je website dus ook beter door nieuwe bezoekers gevonden.

Je website is dus nooit klaar. Je moet deze technisch onderhouden, de content zo nu en dan actualiseren en het plaatsen van een wekelijkse of maandelijkse blog. Kun jij wel wat hulp gebruiken in het onderhoud aan je website? Kijk eens bij onze onderhoudspakketten. Wij helpen je graag het meeste uit jouw website te halen.

Lees Interacties