Deze informatie is verplicht op je website

Heb jij een zakelijke website, dan zijn er een aantal zaken die je verplicht bent om te tonen. Wat moet er allemaal op je website staan en waarom eigenlijk? Lees deze blog en jij weet precies wat jij op je website moet hebben staan.

Welke informatie is verplicht op je website?

Je bent verplicht je bezoeker zo volledig mogelijk te informeren. Om dit te doen ben je verplicht de volgende informatie op je website te tonen.

  • Je bedrijfsnaam/handelsnaam
  • Je vestigingsadres
  • Een e-mailadres of contactformulier
  • KvKnummer
  • BTWnummer
  • Omschrijving van je producten en/of je diensten
  • Je privacy policy

Prijzen op je website

Heb jij ook prijzen op je website staan, dan moet je duidelijk maken of deze bedragen inclusief of exclusief BTW is. Ook moet je er duidelijk bij vermelden of er nog extra kosten bijkomen, zoals bijvoorbeeld verzendkosten. Je moet het zien te voorkomen dat je je klanten misleidt.

Wat zijn de gevolgen als je deze verplichte informatie niet plaatst?

Je bent verplicht je bezoeker en potentiële klant volledig te informeren. Wanneer je dit niet op je website plaatst is dit strafbaar. De belastingdienst handhaaft deze regels en dit kan tot een flinke boete leiden.

Je bezoeker volledig informeren

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je de regels overtreedt. Maar het is natuurlijk goed om je bezoeker zo goed mogelijk te informeren. Het is dus niet alleen een voordeel voor jezelf, maar ook voor je bezoekers. Hoe meer informatie je op je website hebt staan hoe duidelijker dit is voor je bezoekers. Zo voorkom je eventuele onduidelijkheden. Daarnaast komt je website ook betrouwbaarder over, wanneer je website voorzien is van alle belangrijke informatie waar je klant wat aan heeft.

Nu weet je wat er allemaal verplicht is om op je website te plaatsten en waarom. Ga je binnenkort een website opleveren check dan deze punten nog een keertje.

Lees Interacties