WordPress, meer dan simpele huis-tuin-en-keuken websites

Er zijn veel mensen die denken dat je met WordPress alleen simpele huis-tuin-en-keuken websites maakt. Dit is natuurlijk niet waar. WordPress is inmiddels uitgegroeid tot het meest gebruikte CMS ter wereld. Bijna de helft van alle websites op het internet dat op een CMS draait, maakt gebruik van WordPress.

Van blogplatform tot maatwerk websites

WordPress is in 2003 begonnen als een blogplatform. Iedereen kon gemakkelijk een gratis blogwebsite aanmaken en zo zijn verhalen delen met de online wereld. We zijn nu inmiddels zo’n 14 jaar verder en WordPress is zo veel meer. Het is nu het meest gebruikte CMS. Het is gebruiksvriendelijk. Om je eigen website te bouwen en te beheren hoef je geen technische kennis te hebben. Doordat het open source is, wordt er constant aan gewerkt om het te verbeteren. Het wordt ook als basis gebruikt om volledig maatwerk websites mee te bouwen. De mogelijkheden met WordPress zijn eindeloos.

Niet alleen voor de kleine ondernemer

Toch zijn er nog steeds mensen die bij WordPress denken aan simpele websites voor de hobbyist of eenmanszaak. Dat is al lang niet meer zo. WordPress is zo uitgebreid dat er volledige maatwerk websites mee gemaakt kunnen worden. Het wordt zelfs gebruikt om complete webshops mee te bouwen. Er zijn zelfs grote internationale bedrijven die gebruik maken van WordPress.

Grote bedrijven die ook WordPress gebruiken

Op het internet zijn genoeg voorbeelden te vinden van grote bedrijven, die we allemaal kennen, die gebruik maken van WordPress.

Samsung

Je leest het goed, één van de grootste elektronica merken ter wereld maakt ook gebruik van WordPress. Samsung maakt voor hun internationale nieuws websites, Samsung Newsroom, gebruik van WordPress. Een website waarop ze nieuws delen over het merk en hun producten.

Sony Music

Sony Music is één van de grootste muzieklabels. Ook zijn maken gebruik van WordPress voor hun website. De website van Sony Music toont informatie over het label, de artiesten die bij Sony Music zitten en het nieuws omtrent het label.

Playstation

Nog een keer Sony, maar nu voor hun blogwebsite voor Playstation. Hier kunnen fans alle informatie en nieuwtjes vinden over de best verkopende spelcomputer van dit moment.

…en nog veel meer

Zo zijn er nog veel meer grote bedrijven en bekende merken die gebruik maken van WordPress. Hieronder zie je nog een paar namen waar je vast wel eens van hebt gehoord.

Wanneer er mensen zijn die nog steeds denken dat WordPress alleen maar voor simpele huis-tuin-en-keuken websites, geef ze deze voorbeelden. Wil jij nou net zo’n mooie website als bijvoorbeeld Sony maar kom je hier zelf niet zo goed uit. Wij helpen je natuurlijk graag. Dus neem gerust contact met ons op.

Lees Interacties