Wekelijkse WordPress tip: Bericht of pagina verwijderd

Heb je een keer per ongeluk een bericht verwijderd? Geen probleem, je kunt het bericht namelijk eenvoudig herstellen. Als je een bericht verwijdert komt hij in de prullenbak, waar hij altijd blijft staan totdat je hem permanent verwijdert.

Ga naar ‘Berichten’. Hier zie je dan een overzicht van al je berichten + concepten. Als je dan bovenaan kijkt, zie je, naast “Alles (xx) | Gepubliceerd (xx) | Concepten (xx)” ook “| Prullenbak (xx)” staan.

Als je hiernaar toe gaat zie je het bericht dat je verwijdert hebt. Als je hier met je muis overheen gaat zie je 2 opties: “Herstellen | Permanent verwijderen”. Als je dan op “Herstellen” klikt komt je bericht weer terug in je berichten overzicht. Klik je op ‘Permanent verwijderen’ dan zal je het bericht kwijt zijn en is deze ook niet meer te herstellen.

Lees Interacties

Reacties

 1. Op jullie contactpage is geen invoerveld voor opmerkingen. Daarom maar even zo.
  Ik vind de site een mooi initiatief met nuttige tips, zeker voor beginners.
  Misschien is het goed om iets meer aandacht te geven aan spelfouten, want het maakt jullie site een stuk minder professioneel.
  De titel van deze post bevat er bijv al één. Op de contactpagina staat er ook één.
  Dit is wat ik na een snelle scan al vind.
  Anyway, succes met de site. Ik zal hem blijven bezoeken.

  • Hallo Anton,

   Ik heb de contact pagina bijgewerkt. Dat er geen berichten veld bijstond is fout. Dit kan nu wel.

   Je hebt gelijk dat ik meer aandacht moet geven aan de spelling. Ik zal hier beter op gaan letten, dank voor je aanwijzing.

   Leuk dat je de site blijft volgen. Als je wilt kun je je hiernaast inschrijven voor onze nieuwbrief. Ook zal ik af en toe ‘freebies’ mailen, dus het is het zeker waard.

 2. Er moet toch een mogelijkheid zijn om een permanent verwijderd bericht terug te halen ?! Dat kan per ongeluk gebeuren, dat je te snel was en op de verkeerde rubriek klikt, zoals mij is overkomen. Graag zou ik hier meer hulp voor willen vragen.

  • Hoi Linda,

   Als je een bericht hebt verwijderd komt dit in de prullenbak.
   Zo lang een bericht in de prullenbak staat kan je dit nog herstellen.

   Heb je je prullenbak leeggemaakt (permanent verwijderd) dan is het niet meer te herstellen.

   Een oplossing hiervoor zou zijn om regelmatig een back-up te maken van je website. In dit soort gevallen kan je je website compleet herstellen naar een eerder punt. Het nadeel hiervan is wel dat dan ook NIEUWE dingen die na de back-up er op zijn gezet weer zijn verdwenen.

 3. Ik zie alleen uitleg over verwijderde berichten, maar niks over verwijderde pagina’s? Kan ik deze herstellen en zo ja waar?

  • Hoi Elvira,

   Dit werkt voor pagina’s precies hetzelfde.
   Echter als de pagina ook uit de prullenbak is verwijderd (prullenbak leeg) dan is het ook echt definitief weg.

 4. Wat als je op de aangegeven locatie geen kopje ‘prullenbak’ ziet staan?
  Hoe kan je die zichtbaar maken??

  • Hoi Monique,

   Dat is wel heel apart. want in de overzichtspagina’s zou altijd een item “prullenbak” te zien moeten zijn. Tenminste als er items in de prullenbak zitten. Als er geen items in de prullenbak zitten zal de prullenbak ook niet getoond worden.
   Groetjes,
   Bart

 5. Dankjewel voor dit antwoord. Hat rare is dat ik een blg had gemaakt, geklikt op ‘als concept opslaan’ en vervolgens (iets te snel??) mn laptop heb dichtgedaan… de hele blog is nergens te vinden; dus ik dacht: in de prullenbak? Maar die is er niet…
  slaat WP pas revisies op als een bericht voor het eerst goed is opgeslagen? Ik kan het echt nergens terugvinden…

 6. Goedemiddag,

  tijdens het bewerken van een nieuw bericht wilde ik een afbeelding verwijderen. Waarna de gehele tekst weg was. Is er nog een mogelijkheid om de tekst te herstellen? (Net als in word). Alvast bedankt!

  • Hoi Saskia,
   Ja hoor. WordPress slaat ook zogenaamde “Revisies” op. Deze kan je terugvinden onder het item “Publiceren” van je bericht. Een andere optie is even rechtsboven klikken op “Scherminstellingen” en daar een vinkje zetten bij de revisies.

   Groetjes,
   Bart

 7. In de maand september heb ik 3 of 4 blog geschreven en gepubliceerd. Helaas kom ik er zojuist tot mijn grote verrassing net achter dat al deze blogs verdwenen zijn. Ik dacht: prullenbak en herstellen. Maar nee, er is helemaal geen prullenbak.
  Wat kan er gebeurd zijn, en hoe krijg ik de blogs weer terug?

  Het moet ergens gisteren of vandaag gebeurd zijn. Op 26-09 is een van deze blogs nog gelezen zie ik in de stats.

  • Hoi Marieke,

   Erg vreemd dat dit is gebeurd. WordPress depubliceerd of verwijderd niet automatisch berichten of zo. Ik vermoed dat er ergens iets verkeerd is gegaan op de server en dat ze een back-up hebben teruggeplaatst. In zo’n geval zou ik eerst eens navragen bij de hostingprovider.

   Succes!

 8. Hallo, ik heb de volgende vraag; kun je indien je een gebruiker hebt verwijderd deze nog herstellen/terug halen?

  • hoi Samir,

   Nee. Dat gaat helaas niet. Er is geen “prullenbak” of zo waar je de gebruiker weer kunt herstellen. De enige oplossing zou zijn om een complete back-up terug te plaatsen van je website.