Wekelijkse WordPress tip: bericht plannen

Deze week een handige tip voor de bloggers onder ons. Een blog up to date houden is namelijk best lastig. Om de zoveel tijd moet je weer inloggen en een post maken, ook als je niet zoveel inspiratie hebt, en dan is het erg lastig om een leuk en vlot bericht te schrijven. Gelukkig kun je in WordPress een bericht plannen.

Hoe kun je een bericht plannen

Met de mogelijkheid om een bericht te plannen kun je bijvoorbeeld  op een dag dat je veel inspiratie hebt lekker schrijven en elk bericht meteen inplannen voor een dag dat je andere dingen te doen hebt. Als je een nieuw bericht maakt moet je rechtsboven op ‘Bewerken’ klikken dat naast ‘Onmiddellijk publiceren’ staat. Hier kun je dan de gewenste datum invoeren. Als je op de button ‘OK’ klikt zie je dat de blauwe button waar normaal ‘Publiceren’ in staat is veranderd. Er staat nu ‘Inplannen’ op. Klik hierop en het bericht zal automatisch op jou gekozen datum online komen. Een bericht plannen is dus niet zo moeilijk en is een handig hulpmiddel. In de tijd dat het bericht nog niet is gepubliceerd kun je gewoon aanpassingen doen zonder dat de geplande datum veranderd wordt.

Is dit een functie die je heel veel gaat gebruiken? Kijk dan even naar de WordPress Editorial Calender plugin.

Je kunt deze tip ook gebruiken bij pagina’s.

Lees Interacties

Reacties

  1. Hallo. Wij zijn een uitgeverij die wekelijks berichten op de site zet. Ik gebruik de mogelijkheid regelmatig om berichten een datum van plaatsing mee te geven. Nu mis ik de mogelijkheid om een bericht ook automatisch te verwijderen of in een archief te zetten. Weten jullie een oplossing hiervoor?

    mvg. A. Mos

  2. Bij mij werkt dit niet, ik heb een post ingeplant maar het is nu al een half uur later en hij staat er nog steeds niet. Weet iemand hoe dit komt