Wekelijkse WordPress tip: pagina als startpagina instellen

Wil jij een pagina als startpagina instellen in plaats van je laatste berichten op de homepage laten zien? Ga naar je WordPress backend en klik op ‘Instellingen’ –> ‘Lezen’. Je komt nu op een pagina uit waar je een statische pagina als startpagina kunt instellen.

selecteer een pagina als startpagina

Selecteer ‘Een statische pagina (hieronder kiezen)’, en kies voor ‘Voorpagina’ de gewenste pagina. Wil je ook je blog houden? Dan kun je bij ‘Berichtpagina’ een pagina selecteren waar de blog op komt. Let er wel op dat de tekst op de pagina van de blog dan niet wordt laten zien.

Lees Interacties

Reacties

 1. Deze tip heeft goed gewerkt. Ik heb een WP-website waar ik momenteel alleen een statische pagina op wil hebben. De truc was om de berichtenpagina op selecteren te laten staan, zodat er alleen een statische pagina verschijnt. Al met al was het best moeilijk om deze info te vinden. Dus bedankt bij deze.

  Luc Tijssen
  mail to invest

 2. Vraagje!

  De homepage van mijn blog laat mijn blogposts zien ipv een statische pagina. Wanneer ik echter selecteer maar 10 posts per pagina te willen laten zien, werkt de link naar /page/2/ niet. Panina kan niet gevonden worden.

  Enig idee hoe ik dit op kan lossen?

  Groet,

  Kevin Janssen
  Eigenaar van TopListed

  • Hi Kevin,

   Probeer het eens met een andere theme (Twenty Eleven/Twelve)? Als hij dan wel werkt ligt het aan je huidige theme. Je kunt dan de bug melden bij de ontwikkelaar.

   Groet,
   Marijn Bent

 3. Hoi hier een beginneling 🙂

  Als ik een statische pagina instel als homepage dan verdwijnt mijn tekst (terwijl er wel tekst staat op deze pagina) . Kan iemand mij uitleggen wat ik moet doen?

  Mvg

  E

 4. Ik krijg een hele andere pagina als ik kies voor instellingen>lezen
  Nl dit:
  Lezen instellingen

  Sitepagina’s tonen maximaal
  berichten

  RSS-feeds tonen de meest recente
  onderwerpen

  Voor elk artikel in de feed, toon

  Voor elk artikel in de feed, toon
  Volledige tekst
  Samenvatting

  Zoekmachine zichtbaarheid

  Zoekmachine zichtbaarheid Blokkeer zoekmachines deze site te indexeren
  Het is aan de zoekmachines of ze gehoor geven aan dit verzoek.

  Wat kan ik hieraan doen?
  Ook wil ik meerder paginanamen instellen waar de mensen op kunnen klikken en dan op de gekozen pagina terechtkomen,maar ik krijg het niet voor elkaar!