Hoe kun je berichten inplannen in WordPress?

Bericht inplannen in WordPress

Wist je al dat je jouw WordPress berichten kan inplannen? Nee, zeg je? Mooi, dan ben je niet voor niets op onze blogwebsite gekomen. Want hoe handig is het, dat je artikelen die je geschreven hebt dan ook gelijk kan inplannen. Ik maak zelf gebruik van deze optie, omdat je lekker vooruit kan werken, zonder dat je jezelf moet herinneren dat de blog nog online moet. Een klein tipje wat ik alvast kan geven is dat je er niets extra’s voor hoeft te installeren. Wil je de andere tips ook mee pikken? Lees dan gerust verder!

Het belang voor het inplannen van de berichten

De eerste tip is natuurlijk het inplannen van jouw blog op het ideale tijdstip. Het kan zijn dat je graag blogs in de ochtend schrijft, maar dat je doelgroep vooral ‘s avonds actief is. Plan je berichten dan lekker ‘s ochtends in zodat het bericht ’s avonds verschijnt. Door middel van Google Analytics kun je door de statistieken vaststellen, wanneer jouw doelgroep online is. Het drukste moment is natuurlijk ideaal om jouw blog te laten plaatsen. Op deze manier bereik je het grootste gedeelte van je bezoekers.

Als je op vakantie gaat of bent, heb je weinig tot geen tijd om blogs te schrijven. Je wil dan natuurlijk wel dat er regelmatig content geplaatst wordt. Hoe fijn is het dan als je jouw wekelijkse blog lekker in kan plannen. Voor je lezers is het ook fijn. Zij weten dan: van de week komt er weer een nieuwe blog online. Hierdoor zullen ze jouw blogwebsite blijven bezoeken.

Het sleutelwoord is.. Ritme

Net als je slaapritme is ook jouw blogritme belangrijk. Het is duidelijk: ons blogritme is ook niet optimaal, desalniettemin wilden we jou deze tip niet onthouden. Het plaatsen van berichten op dezelfde dag heeft als gevolg dat jouw lezers weer snel weten wanneer je iets geplaatst hebt. Kijk eerst wanneer jouw lezers online zijn. Als dat dinsdag is dan plaats je jouw blogberichten op een dinsdag. Ze zullen dan gauw een kijkje nemen op jouw website.

Hoe plan je de berichten in?

Tegenwoordig heb je voor alles wel een standaard functie. WordPress geeft jou de optie om via een standaard functie je posts (berichten) in te plannen. Na het schrijven van een bericht, staat rechts van je scherm de volgende optie: ‘’publiceren.” Waarschijnlijk heb je het al een keer eerder gebruikt. Je kan bij de optie onmiddellijk publiceren kiezen, wanneer het bericht online verschijnt. Dit doe je door op de optie bewerken te klikken.

5 stappen en je bent klaar

We zijn al bijna klaar met het inplannen van het bericht. In de volgende 5 stappen leggen we kort uit hoe je het inplannen van een bericht kan voltooien:

  1. Achter het item ‘’Onmiddellijk publiceren’’ staat het woord ‘’Bewerken’’. Op dit woord klik je.
  2. Vervolgens kun je een keuze maken voor een datum een tijd. Maak je keuze, neem de drukste bezoekdag wel mee in je gedachte.
  3. Daarop volgend druk je op de ‘’OK’’ knop.
  4. Nu zie je dat de blauw knop ‘’publiceren’’ verandert in het woord “Inplannen’’.
  5. Ten slotte klik je op de blauwe ‘’inplannen’’ knop, Nu zal jouw bericht gepubliceerd worden op de ingestelde datum en tijd.

Deze extra tip is alleen voor jou

Dit soepje is voor jou, nee grapje. Met de plug-in SOUP (Show off Upcoming posts) zorg je voor een weergave van berichten die binnenkort gepubliceerd worden. Een leuke plug-in die in jouw sidebar verschijnt. Bezoekers worden alvast nieuwsgierig gemaakt door de berichten die binnenkort gepubliceerd worden. Het kan voor sommigen zelfs een motivatie zijn om op de website terug te komen. Je moet het zien als een cliffhanger van je favoriete serie, je wil namelijk weten hoe het afloopt.

Plan jij jouw blogberichten al in?

Wij hopen dat het inplannen van berichten geen problemen meer veroorzaakt. Heb jij handige tips of wil je ervaringen met ons delen, laat ze dan achter onderin, in de reacties. Wie weet komen er nog interessante trends uit.

Lees Interacties